ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Αιχμές από τη ΔΟΕ κατά της κυβέρνησης, για καθυστερήσεις
Σάββατο 17 Φλεβάρη 2001

Η Γ. Αγγελοπούλου και ο Ζ. Ρογκ, στη χτεσινή συνέντευξη
Με επαίνους προς την «Αθήνα 2004», σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης για υπέρβαση χρονοδιαγραμμάτων στην κατασκευή των Ολυμπιακών έργων, ολοκληρώθηκε χτες ο έλεγχος των αφεντικών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Ζακ Ρογκ έκανε λόγο για «κρίσιμο εξάμηνο» στο οποίο η ΔΟΕ θα περιμένει να ξεκινήσουν τα περισσότερα Ολυμπιακά έργα. Και εξέφρασε τη λύπη του για τις καθυστερήσεις στα έργα αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, δηλαδή το κλειστό γυμναστήριο στο Γαλάτσι, το σπίτι της Αρσης Βαρών στη Νίκαια και το κλειστό γυμναστήριο της πάλης στα Ανω Λιόσια. Τόνισε μάλιστα ότι αυτό το γεγονός μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στη διεξαγωγή των δοκιμαστικών αγώνων που θα γίνουν το Σεπτέμβρη του 2003.

Απαντώντας ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Φλωρίδης, εξέφρασε την απορία του για την αναφορά στα έργα που έχουν ήδη δημοπρατηθεί και ανέφερε ότι δεν έπρεπε να γίνουν αυτές οι δηλώσεις...

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η πρόεδρος της «Αθήνας 2004» Γ. Αγγελοπούλου έκανε λόγο για «αγκυλώσεις του συστήματος», «φωτογραφίζοντας» έτσι τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα αρμόδια υπουργεία. Εδειξε προς τις κάμερες τα τεύχη του αναθεωρημένου Μάστερ Πλαν (Κατευθυντήριο Σχέδιο) της διοργάνωσης, απαντώντας προφανώς στις... διαρροές από τη ΓΓΑ για μη ολοκλήρωση του σχεδίου. «Για όσους, λοιπόν, δεν αντιλαμβάνονται τι θα πει Master plan, είχαμε εδώ κι αυτό το πειστήριο για να σας δείξουμε ότι αυτή είναι μια δουλιά που επικαιροποιήθηκε και που θα συνεχίζει να επικαιροποιείται, σε όλη τη διάρκεια των Αγώνων», είπε.

Η Γ. Αγγελοπούλου μίλησε για το φόβο «ανεξέλεγκτων καθυστερήσεων» προκειμένου να στηρίξει την ανάγκη για τις θεσμικές τομές που ζήτησε μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής την περασμένη Τετάρτη.

Ο Ζ. Ρογκ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής της πόλης που θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, ενώ δήλωσε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να τηρηθούν οι προθεσμίες και να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία. Για τους τομείς της προετοιμασίας ανέφερε ότι η επιτροπή είναι ικανοποιημένη από την υπογραφή της συμφωνίας για τα ραδιοτηλεοπτικά, την εκστρατεία marketing, τις σχέσεις της «Αθήνα 2004» με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες, την έναρξη του προγράμματος των Εθελοντών, την αναθεώρηση του Master Plan μετά το Σίδνεϊ και την πρόοδο στο Ολυμπιακό Χωριό. Ζήτησε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το θέμα των δρόμων πρόσβασης στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, και δήλωσε ότι η κυβέρνηση διαβεβαίωσε πως θα διατεθεί ένα σημαντικό ποσό για την ασφάλεια προσθέτοντας ότι έχουν υπογραφεί συμφωνίες μεταξύ ξένων, της κυβέρνησης και κυβερνήσεων άλλων χωρών για το θέμα. Σχετικά με τη φιλοξενία, δήλωσε ικανοποιημένος για τις συμφωνίες με εταιρίες κρουαζιερόπλοιων, που θα διευκολύνουν την έλλειψη κλινών στην Αττική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν «κινούνται» τα πανάκριβα εισιτήρια (2004-08-17 00:00:00.0)
Ευτυχής για το «πολεμικό κλίμα»... (2003-11-28 00:00:00.0)
Απογειώνεται το κόστος (2003-01-14 00:00:00.0)
Πίεση χρόνου και... βιβλική ικανοποίηση (2001-05-05 00:00:00.0)
Υποψήφιος ο Ρογκ (2001-03-27 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τα αφεντικά (2000-11-25 00:00:00.0)