Τρίτη 17 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Δεν «κινούνται» τα πανάκριβα εισιτήρια

Οι άδειες κερκίδες σε πολλά γήπεδα προκαλούν εκνευρισμό σε ΔΟΕ και «Αθήνα 2004»

Eurokinissi

Οι άδειες κερκίδες σε πολλά γήπεδα τις τρεις πρώτες μέρες των Ολυμπιακών Αγώνων, συνέπεια των πανάκριβων εισιτηρίων, έχουν προκαλέσει εκνευρισμό και αμηχανία στους κόλπους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της «Αθήνα 2004». Κι αυτό γιατί οι υπεύθυνοι της τηλεοπτικής μετάδοσης των Αγώνων δεν μπορούν να κρύψουν την εικόνα των άδειων εξεδρών ακόμα και σε γήπεδα που αγωνίζονται Ελληνες αθλητές, όπως για παράδειγμα, χτες το μεσημέρι, όπου στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Τένις αγωνιζόταν η Λένα Δανιηλίδου.

Η «Αθήνα 2004», για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις παρουσίασε χτες στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, η πώληση των εισιτηρίων «σπάει» το φράγμα των 3.000.000. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης Μ. Ζαχαράτος, δήλωσε ικανοποιημένος από τις μέχρι στιγμής πωλήσεις, σημειώνοντας ότι σε απόλυτους αριθμούς η πληρότητα των εγκαταστάσεων - την Κυριακή - έφθασε στο 56%.

Στελέχη της εταιρίας επικαλέστηκαν στοιχεία από προηγούμενες διοργανώσεις, όπως της Βαρκελώνης το 1992, όπου πουλήθηκαν 3.021.000 εισιτήρια και της Σεούλ το 1988 όπου πουλήθηκαν 2.700.000 εισιτήρια. Ακόμα, επικαλέστηκαν τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, για να δικαιολογήσουν τα άδεια στάδια στις πρωινές και απογευματινές συναντήσεις.

Από τα αναλυτικά στοιχεία της Κυριακής προκύπτει το συμπέρασμα ότι όλες οι πρωινές και μεσημεριανές συναντήσεις είχαν πληρότητα από 24% έως 45%. Μάλιστα, αγώνες με ενδιαφέρον για το αθλητικό κοινό όπως το Μπιτς Βόλεϊ στο Φάληρο - ο αγώνας άρχισε στις 9 το πρωί - είχε πληρότητα 32%. Αντίθετα, σχεδόν όλες οι βραδινές συναντήσεις είχαν πληρότητα που έφθασε μέχρι και το 100% (όπως μπάσκετ, χόκεϊ, υδατοσφαίριση, σκοποβολή, βόλεϊ κ.ά.).

Σε σχετικό ερώτημα χτες, ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες που προηγούνται των τελικών αγώνων, συνήθως δεν έχουν κόσμο και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται πολύς κόπος και πολύς χρόνος, και δεν καταβάλλεται μόνο από ελληνικής πλευράς, αλλά και διεθνώς. Δυσαρεστημένος φέρεται να είναι και ο Μ. Ρομέρο - υπεύθυνος για την τηλεοπτική μετάδοση των Αγώνων - γιατί όπως λέει, όσο και να θέλει, δεν μπορεί να κρύψει τις άδειες κερκίδες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ