Τρίτη 17 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Βγαίνουν σήμερα από το ΚΑΤ

Σήμερα αναμένεται να εξέλθουν απ' το Νοσοκομείο ΚΑΤ οι Κ. Κεντέρης και Κ. Θάνου, σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε χτες το απόγευμα και υπογράφεται από το διοικητή του ΚΑΤ, Χρ. Αρτινόπουλο, και εφτά γιατρούς του νοσοκομείου.

Στο συγκεκριμένο ιατρικό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε στις 4 χτες το απόγευμα, αναφέρεται: «Σήμερα 16.8.2004 ολοκληρώθηκε ο κλινικοεργαστηριακός έλεγχος των αθλητών Κ. Κεντέρη και Κ. Θάνου που περιλαμβάνει σειρά αιματολογικών, βιοχημικών, απλών ακτινολογικών εξετάσεων, αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες. Η κλινική τους εικόνα βελτιώνεται και εφόσον εξακολουθήσει ικανοποιητικά, θα εξέλθουν του νοσοκομείου αύριο 17.8.2004».

Το ανακοινωθέν υπογράφουν ο διοικητής του ΚΑΤ, Χρ. Αρτινόπουλος, και οι Παναγιώτης Πανούσης, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, Ελένη Ιωαννίδου, Ολυμπιακή υπεύθυνος, Ανδρέας Μπελδέκος, διευθυντής ΣΤ΄ Ορθοπεδικής Κλινικής, Παναγιώτης Βαλιανάτος, διευθυντής Αθλητικών Κακώσεων, Ιωάννης Δρακόπουλος, διευθυντής Βιοχημικού Εργαστηρίου, Σωτήρης Ζέρβας, επιμελητής Α΄ Νευροχειρουργικού Τμήματος, Βασίλης Μπουκουβάλας, επιμελητής Α΄ Παθολογικού Τμήματος.

Είχε προηγηθεί ιατρικό ανακοινωθέν το απόγευμα της Κυριακής - το πρώτο που υπογραφόταν όχι μόνο από το διοικητή του ΚΑΤ, αλλά και από τους θεράποντες γιατρούς, όπως είθισται να γίνεται στα ιατρικά ανακοινωθέντα. Τα ιατρικά ανακοινωθέντα, έως το απόγευμα της Κυριακής, ανακοινώνονταν απ' το διοικητή του ΚΑΤ, Χρ. Αρτινόπουλο, δημιουργώντας ένα ακόμα ερώτημα στην περιρρέουσα φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας των δύο αθλητών και την αναγκαιότητα ή όχι της παραμονής τους στο νοσοκομείο. Τις φήμες πυροδότησε και ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR με εικόνες απ' την εισαγωγή του Κ. Κεντέρη στο ΚΑΤ και το οποίο συνοδευόταν από σχόλια περί της πραγματικής κατάστασης της υγείας του.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν της Κυριακής σημειωνόταν: «Η κατάσταση του ασθενούς κρίνεται ικανοποιητική αλλά ο ασθενής παραπονείται για κεφαλαλγίες, ζάλη και τάση προς έμετο ιδίως τις πρωινές ώρες». Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή 13.8.04 στις 00:15 εισήλθε στο ΤΕΠ του ΚΑΤ ο αθλητής Κωνσταντίνος Κεντέρης συνεπεία αναφερόμενου τροχαίου ατυχήματος.

Παρουσίαζε κρανιοεγκεφαλική κάκωση (περιτραυματική αμνησία), θλάση αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης με ευθειασμό ΑΜΣΣ, θλάση οσφυικής μοίρας σπονδυλικής στήλης, θλάση γονάτων άμφω, εκδορές δεξιάς κνήμης.

Εγινε επισταμένος κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος. Εγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο, στο ΣΤ΄ Ορθοπεδικό Τμήμα, την 13η Αυγούστου, στις 1.15.

Σήμερα 15/8/04 συνεκλήθη συμβούλιο από τον διοικητή του ΚΑΤ, κ. Αρτινόπουλο, στο οποίο συμμετείχαν ο διευθυντής του ΣΤ΄ Ορθοπεδικού Τμήματος, κ. Μπελδέκος, ο δ/ντής Τμήματος Αθλητικών Κακώσεων, κ. Βαλιανάτος, από την ΑΓΧ Κλινική ο επιμελητής Α΄ κ. Καλημέρης και ο επιμελητής Β΄ κ. Παπαζαχαρίας, από το Νευροχειρουργικό Τμήμα ο επιμελητής Α΄ κ. Ζέρβας και από το Παθολογικό Τμήμα ο κ. Μπουκουβάλας, επιμελητής Α΄.

Στο συμβούλιο παρέστησαν η Ολυμπιακή υπεύθυνος κα. Ιωαννίδου, διευθύντρια ΜΕΘ.

Η κατάσταση του ασθενούς κρίνεται ικανοποιητική αλλά ο ασθενής παραπονείται για κεφαλαλγίες, ζάλη και τάση προς έμετο ιδίως τις πρωινές ώρες. Συνεστήθη περαιτέρω εργαστηριακός έλεγχος, φαρμακευτική αγωγή και επανεξέταση και επαναξιολόγηση των κλινικοεργαστηριακών προβλημάτων στις 16.8.04».

Σε ό,τι αφορά την Κ. Θάνου στο ανακοινωθέν της Κυριακής 15.8.2004 αναφερόταν: «Εχει θλάση κοιλίας, θλάση δεξιού ισχίου και θλάση προσαγωγών μυών δεξιά». «Η γενική κατάσταση της ασθενούς - συνεχίζει το ανακοινωθέν - κρίνεται ικανοποιητική. Από την κλινική εξέταση διαπιστώθηκε πόνος και ευαισθησία στην περιοχή των κοιλιακών προσαγωγών δεξιά οφειλόμενα σε παρόξυνση χρονίου προβλήματος της εν λόγω περιοχής, λόγω του πρόσφατου τραυματισμού της στο τροχαίο. Λόγω δύο επεισοδίων πρωινής υπογλυκαιμίας συνεστήθη παράταση της νοσηλείας έως ότου ολοκληρωθεί ο πρωτογενής εργαστηριακός έλεγχος».

Παρέμβαση και εισαγγελέα

Οι δύο αθλητές έδωσαν χτες πολύωρη κατάθεση σε κλιμάκιο του τμήματος της Τροχαίας Γλυφάδας σχετικά με το τροχαίο που είχαν το βράδυ της Πέμπτης. Τους επισκέφτηκαν ακόμα ο προπονητής τους, Χρ. Τζέκος, ο δικηγόρος τους, Μ. Δημητρακόπουλος, και ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσαύτης, μετά από εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος και διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των δυο αθλητών και ερευνά το αν έγινε παρακώλυση ελέγχου ντόπινγκ, αν στην υπόθεση ενέχονται και τρίτα πρόσωπα (προπονητής ή αθλητικοί παράγοντες), αν τρίτο πρόσωπο ανάγκασε τους αθλητές να πάρουν απαγορευμένες ουσίες παρά τη θέλησή τους και αν έγινε προσπάθεια να συγκαλυφτεί το γεγονός. Επίσης, ερευνά και τις συνθήκες του τροχαίου. Ο Φ. Κουτσαύτης βρέθηκε στο ΚΑΤ για να εξετάσει τους δύο αθλητές, παρέμεινε στο νοσοκομείο για περίπου μία ώρα και αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ