Τρίτη 17 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Φέουδα» των «σεκιούριτι»

Ο ξυλοδαρμός συγγενή ασθενούς από «σεκιουριτάδες» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, δεν είναι το πρώτο κρούσμα αυταρχικής και τρομοκρατικής συμπεριφοράς κάποιων εκ των ανθρώπων που εργάζονται στις εταιρίες «σεκιούριτι», οι οποίες έχουν αναλάβει τη φύλαξη των νοσοκομείων, στα πλαίσια της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων και στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Ανάλογα κρούσματα είχαμε, παλιότερα, σε άλλα νοσοκομεία - π.χ. της Θεσσαλίας κι αλλού - κάτι που αποδεικνύει πως πρόκειται για γενικότερη τακτική, η οποία προωθείται άνωθεν.

Βεβαίως, το γεγονός ότι οι «παλικαράδες» της Κρήτης γρονθοκόπησαν έναν πατέρα για να τον εμποδίσουν να βρεθεί δίπλα στο άρρωστο παιδί του, προκαλεί και εξοργίζει περισσότερο. Και, φυσικά, οι δράστες αυτής της άνανδρης πράξης δε δικαιολογούνται, επικαλούμενοι το γεγονός πως εκτελούν διαταγές και προβάλλοντας το φόβο τους ότι θα χάσουν τη δουλιά τους αν δεν υπακούσουν στ' αφεντικά.

Ομως, πράγματι, η κύρια ευθύνη βαρύνει εκείνους - τους διοικητές, τους ΠΕΣΥάρχες, τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας - που δίνουν τις εντολές να μετατραπούν τα δημόσια νοσοκομεία σε «απλησίαστα φρούρια» για τους Ελληνες πολίτες και σε «αυταρχικά φέουδα» των εταιριών «σεκιούριτι»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ