Τρίτη 17 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΚΡΟΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ

ΚΕΡΔΩΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ: «Το πρόβλημα ήταν η ανεύρεσή της, αφού ήταν διαθέσιμη μόνο από τους εγκεφάλους, συγκεκριμένα μόνο της υπόφυσης νεκρών ανθρώπων. Το 1985 μια εταιρεία, ονόματι "Genetech", τοποθέτησε ανθρώπινο DNA σε βακτήρια, μπερδεύοντας τα μικρόβια ώστε να παράγουν αυξητική ορμόνη σε μεγάλες ποσότητες. Ωστόσο η μόνη νόμιμη χρήση της GH (γενετικά τροποποιημένη ορμόνη) ήταν για τη χρήση σε παιδιά με ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης. Αυτό δεν εμπόδισε τους αθλητές από τη δίψα τους για το προϊόν. Για τους bodybuilders και τους άλλους αθλητές επιπέδου η αυξητική ορμόνη φαίνεται ότι προσφέρει πολλές από τις ιδιότητες των αναβολικών στεροειδών, χωρίς όμως τις αντίστοιχες "παρενέργειες", π.χ. μη ανεύρεση σε έλεγχο» (Ο Χρήστος Τζέκος στην ιστοσελίδα του, την οποία διάφοροι δηλώνουν ότι δε γνώριζαν...).

ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ: «Ηταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να μας συμβεί αυτό που συνέβη. Αλλά αυτό είναι ένας επιπλέον λόγος να το ξεπεράσουμε και να προχωρήσουμε» (Το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ: «Επιβάλλεται να ψάξει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και όλες οι χώρες ξεχωριστά σε βάθος στη σκοτεινή και βρώμικη όψη του αθλητισμού, το παγκόσμιο σκάνδαλο του ντόπινγκ, που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις» (Το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ