Τρίτη 17 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ιδωμεν...

Γενική και αόριστη ήταν η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου σχετικά με το τι θα πράξει τις επόμενες ώρες και μέρες η κυβέρνηση στην υπόθεση Κεντέρη - Θάνου. Εσπευσε δε πολλές φορές να αρπάξει το «μπαλάκι» μακριά από την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή σχολίασε ότι αυτή η υπόθεση δεν είναι ευχάριστη», είπε και συνέχισε στην πεπατημένη, ότι η Ελλάδα «είναι η χώρα του Ολυμπισμού, του οποίου τα ιδεώδη πρέπει να αναδεικνύονται. Ουδείς μπορεί να μη σέβεται τους Κανονισμούς, την αποκλειστική αρμοδιότητα επί του θέματος όμως έχει η ΔΟΕ».

Σχετικά με το ενδεχόμενο απόσυρσης των δύο αθλητών, απάντησε ότι «δεν είναι θέμα κυβέρνησης. Υπάρχουν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η ΔΟΕ, οι οποίες ως αρμόδιοι φορείς πρέπει, αφού ολοκληρώσουν την έρευνά τους, να εκδώσουν την απόφασή τους». Ακόμα ότι «θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της εξέτασης την οποία διεξάγει η ΔΟΕ». Ακολούθως έσπευσε να διευκρινίσει ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται εν εξελίξει μια διαδικασία στην οποία δεν εμπλέκεται το δημόσιο.

Είπε πως «όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες, ίσως με το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα - χωρίς δεσμεύσεις και υποκρισίες». Σε ερώτημα συναφές - περί της επιβολής ή μη κυρώσεων - ο Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι «δεν μπορεί να αποκλείσει ή και να προαναγγείλει κάτι τέτοιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ