ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ματαιώθηκαν οι εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης

Εντείνεται η προσπάθεια τρομοκράτησης, με ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης...

Σάββατο 18 Φλεβάρη 2012

Motion Team

Τη ματαίωση των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πέτυχαν με τη νέα μαζική - μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι διδάσκοντες, οι διοικητικοί εργαζόμενοι και οι φοιτητές. Την ίδια ώρα κλιμακώνεται η τρομοκρατία με ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Με κατεπείγον έγγραφό της, χθες, η εισαγγελία Θεσσαλονίκης ζήτησε από την Πρυτανεία του ΑΠΘ να δώσει στοιχεία των εκπροσώπων μελών ΔΕΠ, εργαζομένων και φοιτητών που συμμετείχαν σε κινητοποίηση ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου - πλαισίου που έγινε στις 8 Φλεβάρη.

Χθες από τις 8 το πρωί εκατοντάδες μέλη ΔΕΠ, Διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση φωνάζοντας συνθήματα, έξω από το κτίριο της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΝΟΠΕ) όπου ήταν προγραμματισμένο να γίνουν οι εκλογές που αναβλήθηκαν την Τετάρτη 15 Φλεβάρη.

Μπροστά στη μαζική συγκέντρωση η Οργανωτική Επιτροπή Εκλογής του Συμβουλίου Διοίκησης αποφάσισε να μην προχωρήσει τη διαδικασία των εκλογών και την κήρυξε ως «βιαίως διαλυθείσα», χαρακτηρίζοντας βίαιη την ειρηνική κινητοποίηση διαμαρτυρίας. Η αλήθεια είναι πως ήρθε στη ΝΟΠΕ ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής, ρώτησε τους διαδηλωτές αν θα γίνουν εκλογές, του είπαν όχι και εκείνος αποχώρησε. Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται ότι η ΝΟΠΕ λειτουργούσε χωρίς κανένα πρόβλημα και μόνο από το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε κανονικά η εξεταστική και οι φοιτητές έδωσαν εξετάσεις. Ο πρόεδρος όμως της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, καθηγητής Αναστάσιος Μάνθος, στο έγγραφό του προς τον Πρύτανη του ΑΠΘ το οποίο κοινοποιεί στο Κοσμήτορα της ΝΟΠΕ και στην Ειδική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι για δεύτερη φορά παρεμποδίσθηκε βιαίως η είσοδος του προσωπικού για την εγκατάσταση των καλπών και των παραβάν(!), με αποτέλεσμα να μη γίνει εφικτή η προγραμματισθείσα για σήμερα ψηφοφορία, που αφορά την εκλογή των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης ΑΠΘ».

Αποκαλύπτει επί της ουσίας τι πανεπιστήμιο θέλουν όσοι υπερασπίζονται και μάχονται για την εφαρμογή του νόμου. Ενα πανεπιστήμιο που θα απαγορεύονται οι κινητοποιήσεις και θα χαρακτηρίζεται βία κάθε αγώνας που αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική και τις επιλογές της κυβέρνησης, της ΕΕ, των πλουτοκρατών.

Ωμή πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη

Την ίδια ώρα, που διδάσκοντες, εργαζόμενοι και φοιτητές, σημείωσαν ένα καίριο πλήγμα στην εφαρμογή του νέου νόμου - πλαισίου και δήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα για την κατάργησή του στην πράξη, έφτανε στην πρυτανεία του ΑΠΘ το έγγραφο της εισαγγελίας.

Συγκεκριμένα, το Α' Προανακριτικό Τμήμα του Πταισματοδικείου Θεσσαλονίκης με κατεπείγον έγγραφο ενημέρωνε τη γραμματεία της Πρυτανείας του ΑΠΘ: «Ενεργούμε προκαταρκτική εξέταση δυνάμει της υπ' αριθμ. Δ2012/306 παραγγελίας του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και παρακαλούμε αμέσως μετά τη λήψη του παρόντος να μας γνωρίσετε τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας καθώς και τις διευθύνσεις κατοικίας» του «προέδρου και των μελών του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ, του προέδρου των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ» καθώς και των ατόμων από τις φοιτητικές παρατάξεις «που διέκοψαν τη συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής στις 8 Φλεβάρη του 2012. Παρακαλούμε να μας απαντήσετε άμεσα λόγω του κατεπείγοντος της δικογραφίας».

Η Αχτίδα ΑΕΙ-ΤΕΙ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, καταγγέλλει την ωμή πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη των εκλεγμένων συνδικαλιστικών εκπροσώπων μελών ΔΕΠ, εργαζόμενων και φοιτητών. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής πηγαίνει χέρι-χέρι με την καταστολή και την τρομοκρατία. Αυτή είναι η δημοκρατία που ευαγγελίζονται οι λογής υποστηρικτές του νέου νόμου-πλαισίου: η δημοκρατία της αγοράς και της καταστολής. Αυτή είναι η ουσία στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου: το χτύπημα του φοιτητικού, εργατικού και λαϊκού κινήματος. Στο Πανεπιστήμιο της αγοράς δεν έχουν θέση οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, οι συλλογικές διεκδικήσεις διδασκόντων, εργαζομένων και φοιτητών.

Η συνεχιζόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις και αναβολές (2012-10-24 00:00:00.0)
Πέτυχαν για τρίτη φορά τη ματαίωση των εκλογών (2012-03-15 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση αύριο ενάντια στο Συμβούλιο Διοίκησης (2012-03-13 00:00:00.0)
Ορίζουν πάλι εκλογές για συμβούλια διοίκησης (2012-03-10 00:00:00.0)
Ορίζουν πάλι εκλογές για συμβούλια διοίκησης (2012-03-10 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για τη διάσπαση των σπουδών σε δύο κύκλους (2005-03-03 00:00:00.0)