ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Διαμαρτυρία ενάντια στην πολιτική που τσακίζει το λαό
Πέμπτη 12 Απρίλη 2012

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των συνταξιούχων
Συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στην αγορά του κέντρου, πραγματοποίησαν χτες συνταξιούχοι και εκπρόσωποι από τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ ΤΑΕ, διαμαρτυρόμενοι για το «κούρεμα» στις συντάξεις, τα φάρμακα που πληρώνουν από την τσέπη τους, το φόρο ιδιοκατοίκησης, το κλείσιμο των νοσοκομείων και όλα τα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή των ίδιων και των παιδιών τους.

Νωρίτερα, εκπρόσωποι των ομοσπονδιών επιχείρησαν συνάντηση με το δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, για να εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους στα σχέδια απαγόρευσης των λαϊκών κινητοποιήσεων, η οποία όμως δεν κατέστη δυνατή, με το επιχείρημα ότι τα γραφεία του δημάρχου έχουν αλλάξει.

Οι συνταξιούχοι, με πικέτες στα χέρια, διέσχισαν την οδό Αθηνάς με κατεύθυνση την Ερμού με συνθήματα όπως: «Μας έπνιξαν τα βάρη στο όνομα της κρίσης, ήρθε η ώρα να τους τιμωρήσεις» και «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», καλώντας το λαό να αντισταθεί σ' όλα τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης.

Κάτω από τα συνθήματα διαμαρτυρίας, η πορεία έφτασε στην οδό Ερμού και συναντήθηκε με αυτήν των εργαζομένων στο πολυκατάστημα «Φωκάς», που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη. Τα συνθήματα δυνάμωσαν, περαστικοί και καταστηματάρχες περιστοιχίστηκαν γύρω από τους συγκεντρωμένους, παρακολουθώντας τους συνταξιούχους να εκφράζουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους: «Είμαστε στο πλευρό σας αλλά και στο πλευρό των χιλιάδων εργαζομένων που καθημερινά απολύονται, τους κόβονται τα μεροκάματα, οι συλλογικές συμβάσεις. Εμείς οι απόμαχοι της δουλειάς, όχι του αγώνα, είμαστε εδώ και θα δίνουμε τη μάχη καθημερινά. Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλη λύση, ή με το κεφάλαιο ή με το λαό», τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, παίρνοντας το λόγο, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Οι δύο πορείες ενώθηκαν και συνέχισαν τη διαδήλωση μέχρι το πολυκατάστημα, ενώ οι συνταξιούχοι κατευθύνθηκαν έως το ύψος της πλατείας Συντάγματος, όπου και διαλύθηκαν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις (2016-01-09 00:00:00.0)
Βγαίνουν αύριο στους δρόμους του αγώνα (2012-12-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-03-17 00:00:00.0)
Τσάκισαν την εργοδοτική τρομοκρατία (2005-07-07 00:00:00.0)
«...Τη φτώχεια την πληρώνει ο λαός» (2004-12-22 00:00:00.0)