Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«... Τη φτώχεια την πληρώνει ο λαός»

Μαχητική κινητοποίηση ενάντια στις συντάξεις πείνας και την ακρίβεια διεκδικώντας αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, έκαναν οι συνταξιούχοι στη Θεσσαλονίκη χτες το πρωί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μακεδονίας - Θράκης, που συγκροτήθηκε με απόφαση των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών των ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΤΑΕ, Δημοσίου.

Παρά τη δυνατή βροχή και το κρύο, οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου μίλησε ο Γ. Μπορκούκης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ νομού Θεσσαλονίκης, και ενέκριναν ομόφωνα ψήφισμα. Εκαναν στη συνέχεια πορεία στην αγορά της πόλης διασχίζοντας τις οδούς Ιωνος Δραγούμη και Ερμού, με κατάληξη το άγαλμα Βενιζέλου. «Ακρίβεια - ανεργία - πληθωρισμός, τη φτώχεια την πληρώνει ο λαός», «Δώστε πίσω τα κλεμμένα», «Πετρέλαιο φτηνό για συνταξιούχους και όλο το λαό» ήταν μερικά από τα συνθήματα που βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην ομιλία του ο Γ. Μπορκούκης, σημείωσε πως οι συνταξιούχοι συνεχίζοντας τον αγώνα δίνουν την απάντησή τους στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό. «Πρέπει να καταλάβουν - σημείωσε - ότι είμαστε αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι, γιατί τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης αρνήθηκαν να συζητήσουν τα προβλήματά μας». Ο ομιλητής κάλεσε τους συνταξιούχους να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους εργαζόμενους που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ