Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΛΚΙΣ - ΒΑΦΕΙΑ ΗΛΙΑΔΗ
Πορεία σήμερα στο κέντρο της πόλης

Από την περιφρούρηση των εγκαταστάσεων του Βαφείου
Από την περιφρούρηση των εγκαταστάσεων του Βαφείου
Με συγκέντρωση και πορεία στην πόλη του Κιλκίς σήμερα στις 11 το πρωί, κλιμακώνουν τη δράση τους οι εργαζόμενοι στα Βαφεία του Κιλκίς, που παλεύουν για τη δουλιά τους και τα δεδουλευμένα τους. Και καλούν τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις της βιομηχανικής περιοχής, αλλά και όλο τον εργαζόμενο λαό του νομού, να σταθούν ενεργά συμπαραστάτες στον αγώνα τους ενάντια στην εργοδοσία, αλλά και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, που αρνείται να υιοθετήσει τα αιτήματα της εργατιάς και την ίδια ώρα αναζητά τρόπους για νέες ρυθμίσεις και προνόμια για την εργοδοσία.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν μέρα και νύχτα την περιφρούρηση του εργοστασίου, προκειμένου να εμποδίσουν τη μεταφορά μηχανημάτων. Εκεί, έξω από το εργοστάσιο, έχουν στήσει και το «στρατηγείο» τους. Μια μικρή ξύλινη κατασκευή. Ικανή, όμως, να φιλοξενήσει όλους όσοι παίρνουν θέση στο πλευρό τους.

Χθες το μεσημέρι, βρέθηκε πλάι τους πολυμελές κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ από Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, ενώ ανάμεσά τους ήταν και ο πρόεδρος της ΟΕΚΙΔΕ, Δ. Θεοδώρου. Μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των συναδέλφων τους της ΗΛΤΕΞ από τη Θεσσαλονίκη, της ΤΡΙΚΟΛΑΝ από τη Νάουσα, αλλά και όλων των εργατών που ανυπόταχτοι δίνουν τη μάχη κόντρα στην πολιτική που τους καταδίκασε στη φτώχεια και την ανεργία. Και τους κάλεσε να συνεχίσουν τον αγώνα ενωμένα και συντονισμένα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου, που αυτήν την περίοδο βρίσκονται αντιμέτωποι με την ίδια αντεργατική επίθεση.

Οι εργαζόμενοι από χθες συνεχίζουν τη μάχη με διευρυμένο διεκδικητικό πλαίσιο.

Απαιτούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 3 μηνών και των αναδρομικών από τις αυξήσεις που τους οφείλει η επιχείρηση και άμεση καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων. Παράλληλα, απαιτούν από το υπουργείο Απασχόλησης, να τους δώσει έκτακτο οικονομικό βοήθημα 1.000 ευρώ μέχρι τις 15 Γενάρη, ώστε να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους. Και εν λειτουργία εκκαθάριση των επιχειρήσεων, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν.

Χθες, μετά από καταγγελία των εργαζομένων, υπάλληλοι της Νομαρχίας, συνοδεία αστυνομίας, σφράγισαν το λέβητα του εργοστασίου που λειτουργεί παράνομα χωρίς θερμαστή με την εποπτεία των διευθυντών της επιχείρησης. Ετσι ουσιαστικά μπήκε λουκέτο στα Βαφεία του Κιλκίς, που οι Αδελφοί Ηλιάδη προσπαθούν να διατηρήσουν σε λειτουργία, υπενοικιάζοντάς τα στην άλλη τους επιχείρηση, τα Πλεκτήρια Πιερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ