ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Η πείρα των εργαζομένων να γίνει ψήφος προοπτικής για το λαό

Περιοδεία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων, στη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου

Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2014

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση του Ν. Σοφιανού με τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Καθαριότητας
Κάλεσμα για επαγρύπνηση, κόντρα στα «παιχνίδια» των επόμενων ημερών, απηύθυνε κατά την περιοδεία του την Τρίτη το βράδυ στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας. Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας συζήτησαν με τον Ν. Σοφιανό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο στη δουλειά τους όσο και στην καθημερινότητά τους.

Στα κεντρικά ζητήματα, το τι θα γίνει με τους 800 συμβασιούχους που κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση. «Τις επόμενες μέρες, σημείωσε ο Ν. Σοφιανός, χρειάζεται επαγρύπνηση καθώς θα κριθεί η μεγάλη υπόθεση των 800 εργαζομένων. Και εδώ μπορεί να παιχθούν "παιχνίδια"». Τους επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι εμφανίζονται διάφοροι σαν «νέα, φρέσκα και άφθαρτα πρόσωπα», που δήθεν στηρίζουν τους εργαζόμενους, ενώ συμφωνούν με τον πυρήνα της πολιτικής που εφαρμόζεται. Το ΚΚΕ, τόνισε, εμπιστεύεται τους εργαζόμενους, που άσχετα με το τι έκαναν στο παρελθόν, με το πώς έβλεπαν τα πράγματα, μπορούν τώρα να το δουν αλλιώς, μπορούν τώρα να πάρουν στροφή και να δώσουν δύναμη στη δική τους δύναμη. Υπενθύμισε στους εργαζόμενους πως δεν πρέπει να επαναπαύονται προσβλέποντας σε δικαστικές αποφάσεις. «Ηδη -σημείωσε- 110 συμβασιούχοι στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια, αλλά δεν εκτελείται η διαταγή. Στις 22 Μάρτη τελειώνουν με τους σχολικούς φύλακες. Στη θέση τους ήδη ήρθαν πεντάμηνα».

Συμπλήρωσε, επίσης, πως «το παραμύθι της τρόικας τελειώνει. Τρόικα είναι η ΕΕ, είναι αυτοί οι οποίοι σήμερα περνάνε μια σειρά μέτρα. Πρέπει να σκεφτεί ο εργαζόμενος το δικό του συμφέρον. Δε γίνεται χωρίς σύγκρουση με αυτόν το μονόδρομο που μας έχουν οδηγήσει να βρει προκοπή ο κόσμος». Υπογράμμισε πως «έρχονται χειρότερα και αυτό δεν είναι κινδυνολογία. Είναι η σκληρή πραγματικότητα που βλέπετε, με την εγκατάλειψη των υπηρεσιών του δήμου, με τους διαγωνισμούς που γίνονται και τα παίρνουν οι ιδιώτες, με τους συμβασιούχους που είναι υπ' ατμόν ή με τους διαθέσιμους που πάνε για απόλυση». Αναφέρθηκε στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποίησαν οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, καθώς και στον ΣΥΡΙΖΑ που «θέλει να γίνει βεζίρης στη θέση του βεζίρη και λέει ότι το χρέος είναι νόμιμο, η ΕΕ είναι μονόδρομος, τις δανειακές συμβάσεις δε θα τις σκίσουμε».

Ο Ν. Σοφιανός στάθηκε και στη δήλωση του δημάρχου, Γ. Καμίνη, που είπε πως «η πόλη έμεινε όρθια», τονίζοντας πως έμεινε όρθια με γονατισμένο όμως το λαό της, καθώς η δημοτική αρχή και αυτοί που τη στήριξαν έβαλαν πλάτη για να περάσει αυτή η λαίλαπα που ζουν οι εργαζόμενοι.

Τέλος, επεσήμανε πως όσα έχει κάνει το ΚΚΕ δεν τα έκανε για αντιπαροχή, αλλά γιατί είναι η «αντίληψη του ΚΚΕ που εκπροσωπήσαμε τρία χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο Περιφερειακό, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή ότι ο εργαζόμενος έχει τη δύναμη να αλλάξει τα πράγματα. Η πείρα που υπάρχει μπορεί να γίνει ψήφος όχι μόνο τιμωρίας, όχι μόνο εκδίκησης, αλλά και ψήφος προοπτικής, ψήφος που δημιουργεί δυνατότητες στον εργαζόμενο την επόμενη μέρα να έχει συμβούλους, να έχει γιατί όχι και δημάρχους, να έχει παντού φωνή δική του ακόμα πιο ισχυρή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατάργηση της ανταποδοτικότητας στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις (2014-04-10 00:00:00.0)
Η δική μας ιεράρχηση είναι ο αγώνας και τα δικαιώματα των εργαζομένων (2014-03-27 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τους εργαζόμενους του δήμου (2011-12-23 00:00:00.0)
Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος (2011-07-26 00:00:00.0)
«Η πολιτική τους δε μερεμετίζεται, μόνο ανατρέπεται» (2010-07-15 00:00:00.0)