ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ - ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ
Δυναμικά συνεχίζουν οι φοιτητές
Σάββατο 26 Μάη 2001

Δυναμικά βγήκαν στους δρόμους οι φοιτητές και το επαναλαμβάνουν και πάλι την Τετάρτη
Με νέο αγωνιστικό συλλαλητήριο, την επόμενη Τετάρτη 30 του Μάη συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης μετά τη μαζική και μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χτες, απαιτώντας την απόσυρση του νόμου για την ψευτοανωτατοποίηση των ΤΕΙ. Ενώ αντίστοιχα προσανατολίζονται να συνεχίσουν τον αγώνα τους και οι φοιτητές της Θράκης. Ηδη απόφαση για συλλαλητήριο στις 30 του μήνα στη Θεσσαλονίκη έχουν πάρει οι Σύλλογοι Κτηνιατρικής, Δασολογίας, Εικαστικού και Ψυχολογίας.

Χτες η νεολαία στη Θεσσαλονίκη είχε τον πρώτο λόγο. Φοιτητές από 20 Συλλόγους που με αποφάσεις ΓΣ βγήκαν στο δρόμο, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, διαδηλώνοντας την απόφασή τους να μην περάσει στην πράξη και στις συνειδήσεις φοιτητών και σπουδαστών ο νόμος που κατωτατοποιεί τις σπουδές τους και τους μετατρέπει σε εύκολα θύματα των εργοδοτικών επιδιώξεων.

Με σύνθημά τους «Εμείς το λέμε, δεν υποχωρούμε, με ενότητα και αγώνα θα δικαιωθούμε», έστειλαν σαφές μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα τους και προειδοποίησαν πως δεν αποδέχονται τις όποιες δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας στην Μπολόνια, στην Πράγα. Δήλωσαν την απόφασή τους μαζί με το λαό να συνεχίσουν την πάλη για δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για την καθιέρωση Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης στην υπηρεσία των αναγκών του λαού και του τόπου.

Η πορεία των φοιτητών κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Αφού διαλύθηκε η κινητοποίηση, φοιτητές από Τμήματα του Πολυτεχνείου παρέμειναν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Εκεί άνοιξαν την πύλη του υπουργείου και άρχισαν να πετούν αυγά, νερά και αναψυκτικά προς τους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί μπροστά στην είσοδο του κτιρίου.

Νέα συλλαλητήρια την Τετάρτη

Με νέα συλλαλητήρια στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Βόλο, στα Γιάννενα, στη Ρόδο και άλλες πόλεις συνεχίζουν οι φοιτητές τις αντιδράσεις τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που υποβαθμίζει τις σπουδές, τα πτυχία και το μέλλον τους. Ετσι, δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα, αποφάσισαν μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις να διαδηλώσουν στους δρόμους την Τετάρτη 30/5 και να συντονίσουν σε κάθε πόλη, παραπέρα τον αγώνα τους.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από τα Προπύλαια κι έχουν ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή τους σ' αυτό οχτώ σύλλογοι.

Επίσης, αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι βρίσκονται σε διήμερες και τριήμερες καταλήψεις, ενώ πραγματοποιούν τοπικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις στις σχολές τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις (2019-10-25 00:00:00.0)
Φοιτητικά συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα (2018-11-01 00:00:00.0)
Οι φοιτητικοί Σύλλογοι οργανώνουν τα αγωνιστικά τους βήματα (2018-10-12 00:00:00.0)
Αποφασιστικά και σήμερα στους δρόμους (2007-01-24 00:00:00.0)
Θα μας βρουν απέναντί τους! (2007-01-13 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν το αγωνιστικό ραντεβού (2000-11-11 00:00:00.0)