Σάββατο 13 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΕΙ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Θα μας βρουν απέναντί τους!

Κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα του Πανελλαδικού Συντονιστικού των ΤΕΙ και φοιτητικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Νέα συλλαλητήρια την Τετάρτη 17 Γενάρη

«ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! Ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο μαζικά»! Αυτό είναι το μήνυμα φοιτητών και σπουδαστών, όπως διατυπώθηκε στις χτεσινές συναντήσεις πανελλαδικού συντονισμού φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων και αποτυπώνει το κλίμα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Σε όλη την Ελλάδα, το κλίμα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι εκρηκτικό. Διάχυτη είναι η αποφασιστικότητα ότι τίποτα δεν έχει κριθεί, ότι ο μόνος δρόμος για την Παιδεία που έχει ανάγκη ο λαός και η νεολαία είναι ο διαρκής παλλαϊκός αγώνας. Αυτή τη στιγμή, σε κινητοποιήσεις βρίσκονται 114 φοιτητικοί και 32 σπουδαστικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα, ενώ για τη Δευτέρα και την Τρίτη προγραμματίζονται γενικές συνελεύσεις στην πλειοψηφία των συλλόγων.

Χτες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού των ΤΕΙ, όπου συμμετείχαν 20 σπουδαστικοί σύλλογοι από 11 πόλεις. Ακολούθησε κοινή συνάντηση συντονισμού 41 φοιτητικών συλλόγων από όλη τη χώρα και του Πανελλαδικού Συντονιστικού των ΤΕΙ.

Σε κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων και του Πανελλαδικού Συντονιστικού ΤΕΙ, φοιτητές και σπουδαστές τονίζουν: «Θα μας βρουν απέναντί τους μπροστά στην προετοιμασία της Ολομέλειας της Βουλής όπου θα ξανασυζητήσουν το άρθρο 16 και την αναθεώρηση του Συντάγματος, το Φλεβάρη και μπροστά στην προσπάθειά τους να περάσουν το νέο νόμο - πλαίσιο το αμέσως επόμενο διάστημα».

Το Πανελλαδικό Συντονιστικό των ΤΕΙ και οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να συμμετέχουν σε μαζικά παλλαϊκά συλλαλητήρια με κλειστές σχολές σε κάθε πόλη, την Τετάρτη, 17 Γενάρη. Για την ίδια μέρα, προγραμματίζεται νέα συνάντηση πανελλαδικού συντονισμού. Ακόμα, καλούν τους συλλόγους να προχωρήσουν σε κλιμάκωση της πολύμορφης αγωνιστικής δραστηριότητας σε καθημερινή βάση μέσα στην εξεταστική. Να συμμετέχουν σε συσκέψεις συντονισμού με σωματεία εργαζομένων, συλλόγους γονέων, δεκαπενταμελή μαθητών, να συνεχίσουν τις εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και κατοικίας κ.ά.

  • Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης συμμετέχουν η ΠΟΣΔΕΠ με 24ωρη απεργία κι η ΟΛΜΕ με τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας.
  • Σήμερα, στις 5 το απόγευμα, θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, προκειμένου να αποφασίσει την παραπέρα δράση του.
  • Σε διαδικασία γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων βρίσκονται οι περισσότεροι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη. Στη Θεσσαλονίκη πάνω από δεκαπέντε φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι είναι σε κατάληψη, ενώ καλούν την Τετάρτη 17 Γενάρη, στις 11 το πρωί, στο Πολυτεχνείο και στην πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα. Στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΔΟ, ΣΤΕΓ, ΣΤΕΤΡΟΔ πραγματοποίησαν διήμερη κατάληψη στο κτίριο της Διοίκησης του ιδρύματος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ