Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οι φοιτητικοί Σύλλογοι οργανώνουν τα αγωνιστικά τους βήματα

Με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις και δράσεις μέσα στις σχολές, οι φοιτητικοί Σύλλογοι παίρνουν αποφάσεις και οργανώνουν τα αγωνιστικά τους βήματα με ορίζοντα τα φοιτητικά συλλαλητήρια την 1η Νοέμβρη σε διάφορες πόλεις με βασικά αιτήματα:

  • Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών.
  • Να αποσυρθεί τώρα το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση.
  • Κρατική χρηματοδότηση για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών. Δωρεάν στέγαση - σίτιση - βιβλία - αναλώσιμα - μετακινήσεις για όλους.
  • Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.

Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού δίνεται για την 1η Νοέμβρη στα Προπύλαια με σύνθημα «Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας - Δουλειά με δικαιώματα» και αποφάσεις για αυτό έχουν μέχρι στιγμής οι Σύλλογοι: Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Νοσηλευτικής και Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής και Νέων Εστιών του ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών, Σχολής Επιστήμης Τροφίμων και Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Για την οργάνωση του συλλαλητηρίου καλούν σε κοινή σύσκεψη Συλλόγων σήμερα Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στη Φιλοσοφική.

Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, στο φοιτητικό συλλαλητήριο 1 Νοέμβρη καλούν μέχρι στιγμής οι Σύλλογοι: Φυσικού και ΜΜΕ του ΑΠΘ.

Στην Πάτρα, στο συλλαλητήριο καλούν οι Σύλλογοι: Φυσικού, Φαρμακευτικής, Εστίας Πανεπιστημίου, ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ του ΤΕΙ και το Συντονιστικό Επιτροπών Μετεγγραφέντων (απαρτίζεται από τις Επιτροπές τεσσάρων σχολών).

Στα Γιάννενα, αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν οι Σύλλογοι: Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού και Πληροφορικής.

Στη Θεσσαλία, σε κοινή σύσκεψη την Κυριακή 14 Οκτώβρη, στις 12.30 το μεσημέρι, στην Ιατρική στη Λάρισα, για το συντονισμό και την οργάνωση του αγώνα καλούν οι Σύλλογοι: Μηχανολόγων, Δασκάλων, Γεωπονίας, Ειδικής Αγωγής, Χωροταξίας και Εστίας ΤΕΙ Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ