Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συμφωνία Ελλάδας - Αγ. Μαρίνου για επιμορφωτικά θέματα

Ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με το οποίο κυρώνεται η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αγίου Μαρίνου «σχετικά με τη συνεργασία στον πολιτιστικό, μορφωτικό και επιστημονικό τομέα».

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 14 άρθρα, στα οποία προβλέπονται οι τρόποι και τα μέσα που θα προωθήσουν τη συνεργασία των δύο κρατών σε θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού, τεχνολογίας και έρευνας. Η ισχύς της είναι 5 χρόνια, η ανανέωσή της προβλέπεται αυτόματα, εκτός αν διαφωνήσει κάποιο από τα δύο μέρη.

Το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της συμφωνίας. Οπως επισήμανε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Στ. Τάσσος, «το ΚΚΕ θεωρεί ότι οι διακρατικές συμφωνίες ειδικά στα ζητήματα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης είναι θετικές. Οι γνώσεις και ο πλούτος του παγκόσμιου πολιτισμού πρέπει να γίνονται στοιχείο επαφής και επικοινωνίας μεταξύ των λαών». Οπως τόνισε, στην προκειμένη περίπτωση «μιλάμε για ένα μικρό κράτος μόλις 62 τετραγωνικών χιλιομέτρων και 3.000 κατοίκων, που δεν συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και αυτή η συμφωνία αφορά κυρίως στον πολιτισμό».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ έθεσε δύο ερωτήσεις και συγκεκριμένα από πού θα αντλούνται οι πόροι για τις υποτροφίες που προβλέπονται και ποιο θα είναι το πρόγραμμα των κοινών ερευνητικών προγραμμάτων χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση από την υφυπουργό Παιδείας, Μ. Τζούφη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ