Νέα απόπειρα απόλυσης συνδικαλιστή στο Μέταλλο

Πάγωσαν τα σχέδια της εργοδοσίας μετά την παρέμβαση του Συνδικάτου της Αττικής

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Από τη χτεσινή παρέμβαση για την ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή
Την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του Γραμματέα του Παραρτήματος Αθήνας, Παναγιώτη Βασιλού, από την επιχείρηση «PAL BEST» στη Μεταμόρφωση, καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Οπως σημειώνει, πρόκειται για τη δεύτερη απόλυση στελέχους του Συνδικάτου μέσα σε λίγες μέρες.

Το Συνδικάτο έκανε παρέμβαση το πρωί της Δευτέρας στην επιχείρηση, όπου οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. Στη συνάντηση με την εργοδοσία, η απόλυση τελικά «πάγωσε», αλλά οι εκπρόσωποι της εταιρείας άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν όχι μόνο στη συγκεκριμένα, αλλά και σε άλλες απολύσεις.

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο σημειώνει πως η εργοδοσία «είχε από καιρό βάλει στο στόχαστρό της το συνάδελφο και συνδικαλιστή μας γιατί πρωτοστάτησε στην οργάνωση των συναδέλφων του στο Συνδικάτο και σε συντονισμό μ' αυτό οι εργαζόμενοι κατάφεραν να βάλουν τέλος στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που για χρόνια τρομοκρατικά τούς επέβαλλε η εργοδοσία. Προσλάμβανε εργαζόμενους ανασφάλιστους ή με Συμβάσεις ορισμένου χρόνου 4ωρα - 6μηνα και τους υποχρέωνε να εργάζονται 10ωρα καθημερινά και Σάββατα απλήρωτα - ανασφάλιστα».

Υπενθυμίζει, ακόμα, πως πρόκειται για τη δεύτερη απόλυση συνδικαλιστή μέσα σε 15 μέρες. Είχε προηγηθεί η απόλυση μέλους της Διοίκησης του Παραρτήματος Αθήνας από την «EVAL» στα Ανω Λιόσια, ενώ πριν από δύο περίπου μήνες η εργοδοσία στην επιχείρηση «Αφοι Μπακλή» στην Ελευσίνα επιχείρησε να απολύσει τον γραμματέα του Παραρτήματος Ελευσίνας, εξέλιξη που αποτράπηκε χάρη στην αλληλεγγύη των συναδέλφων του και την παρέμβαση του Συνδικάτου.

«Δεν θεωρούμε τυχαίες τις απολύσεις, την αυθαιρεσία και την παρανομία των εργοδοτών. Θεωρούμε ότι υπάρχει σχέδιο, να διωχθούν έξω από τους χώρους δουλειάς όσοι συνδικαλίζονται, όσοι αντιστέκονται, να επιβληθεί "άκρα του τάφου σιωπή" για να περάσει εύκολα ο οδοστρωτήρας του 3ου και φαρμακερού μνημονίου, η κατάργηση των ΣΣΕ, η δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, η άγρια φοροληστεία.

Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε πλευρά: Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, οι "βέλτιστες πρακτικές" της ΕΕ για τη συνδικαλιστική δράση που μεθοδεύουν να περάσουν μέσα από το νέο 3ο μνημόνιο συγκυβέρνηση - εταίροι, στην πράξη θα ανατραπούν», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια σε απολύσεις αγωνιστών εργαζομένων (2020-09-22 00:00:00.0)
Μαχητική απάντηση στην απόλυση συνδικαλίστριας από τη «Selecta» (2018-05-08 00:00:00.0)
Καταγγέλλει εκδικητική απόλυση εργαζόμενης (2016-12-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2015-05-21 00:00:00.0)
Απόλυση συνδικαλιστή στη «Δράκος - Πολέμης» (2014-09-04 00:00:00.0)
Απέλυσε τον εργάτη που αποκάλυψε το έγκλημα (2008-09-18 00:00:00.0)