ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Διαμαρτυρία τη Δευτέρα, στις 12 μ., στο υπουργείο Εργασίας

Καλούν σε οργάνωση της πάλης χωρίς καθυστέρηση, ενάντια στην απληρωσιά, στις απολύσεις και τα νέα αντεργατικά μέτρα

Τετάρτη 29 Ιούνη 2016

Από παλιότερη κινητοποίηση συνδικάτων της Αττικής έξω από το υπουργείο Εργασίας
Παράσταση διαμαρτυρίας, ενάντια στους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς, οργανώνουν τη Δευτέρα 4 Ιούλη, στις 12 μ., στο υπουργείο Εργασίας, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα της Αττικής. Το κάλεσμα απευθύνουν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, Φαρμάκου, Τύπου - Χάρτου, Λογιστών και τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ).

Στην κοινή τους ανακοίνωση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που παίρνουν την πρωτοβουλία, σημειώνουν πως η κατάσταση στους χώρους δουλειάς έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σφαγείο για τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και τις ανάγκες των εργαζομένων:

«Η μεγαλοεργοδοσία, αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που της έχουν εξασφαλίσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τσακίζει μισθούς, μεροκάματα, Ασφάλιση και εργασιακές σχέσεις. Καθημερινά, εκβιάζει εργαζόμενους να δεχτούν τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς με τον "μπαμπούλα" των απολύσεων και της ανεργίας. Αφήνει απλήρωτους για μήνες εργαζόμενους και όταν καταβάλλει τελικά τους πενιχρούς μισθούς, πολλές φορές προχωράει σε "ψαλίδισμα" των δεδουλευμένων με την υπόσχεση της εξόφλησης κάπου στο απροσδιόριστο μέλλον ή, ακόμη χειρότερα, απαιτεί από τους εργαζόμενους, στο όνομα της "στήριξης" της επιχείρησης, να συμφωνήσουν ότι εξοφλήθηκαν εξολοκλήρου».

Σαρωτικά τα μέτρα που έρχονται

Οσον αφορά τα νέα αντεργατικά μέτρα, αναφέρουν: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τροφοδοτεί την επιθετικότητα του κεφαλαίου και με νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς που έχει ήδη ετοιμάσει και συμφωνήσει με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου:

Καθήκον όλων η οργάνωση της πάλης

Η ανακοίνωση - κάλεσμα καταλήγει: «Η επίθεση που δεχόμαστε θα συνεχιστεί. Τα αντεργατικά μέτρα δεν έχουν σταματημό. Εχουμε καθήκον, απέναντι στις οικογένειές μας και τα παιδιά μας, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική και την εξουσία του κεφαλαίου. Να δυναμώσουμε τον ενιαίο αγώνα για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια που οδηγούν το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες στο "γύψο". Να οργανώσουμε την αντίσταση μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Να διεκδικήσουμε καλύτερα μεροκάματα και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των οικογενειών μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς τέλος οι καταγγελίες για απολύσεις και βλαπτικές μεταβολές (2020-04-14 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη δικαστική απόφαση ενάντια στο σωματείο της «ΣΕΛΕΚΤΑ» (2018-02-07 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι να προετοιμάσουν το δικό τους σχέδιο για να αποκρούσουν την αντιλαϊκή επίθεση (2016-07-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2013-05-02 00:00:00.0)
Αντιπαλεύει τη μεγαλοεργοδοσία και γι' αυτό την ενοχλεί (2010-09-09 00:00:00.0)
ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΠΕΙΝΑΣ και ελαστική εργασία ζητά η ΓΣΕΕ (2009-12-31 00:00:00.0)