ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Καταγγέλλει τη διαρκή αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Ζακύνθου
Παρασκευή 14 Απρίλη 2017

Από τη μαζική συγκέντρωση της απεργίας στις 15/3 για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία και τα σκουπίδια
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση αντί να δώσει λύση στα οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου Ζακύνθου, προχωρά στην παραπέρα αποδυνάμωσή του, υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, σχολιάζοντας την απόφαση για μετακινήσεις δύο χειρουργών από το νοσοκομείο του νησιού στο Νοσοκομείο Πύργου.

Οπως καταγγέλλει, «η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ, αντί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στη Ζάκυνθο προς τη διοίκηση του ΕΚ Ζακύνθου και άλλων φορέων και σωματείων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης, για άμεση και ασφαλή επαναλειτουργία των χειρουργείων, για κάλυψη των κενών θέσεων του νοσοκομείου τόσο σε ιατρικό όσο και σε διοικητικό προσωπικό, για ενίσχυση του ΕΚΑΒ κ.ά., προχωράει και σε μετακινήσεις χειρουργών αποδυναμώνοντας και άλλο το νοσοκομείο μας».

Το ΕΚ Ζακύνθου υπενθυμίζει την καθολική απεργία στο νησί στις 15/3 και το μαζικό απεργιακό συλλαλητήριο για τα οξυμένα προβλήματα της Υγείας και των σκουπιδιών, και προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός της Ζακύνθου δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Τις συνέπειες για την υγεία των κατοίκων του νησιού από την αποδυνάμωση του νοσοκομείου και με τη μετακίνηση των δύο χειρουργών επισημαίνει με ανακοίνωσή του και ο Ιατρικός Σύλλογος Ζακύνθου: «Αφενός θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην κάλυψη των εφημεριών του χειρουργικού τομέα και αφετέρου δυσεπίλυτο πρόβλημα στο πρόγραμμα των διακομιδών βαρέως πασχόντων και διασωληνωμένων ασθενών, δεδομένης μάλιστα της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα θα περιοριστούν σημαντικά όλες οι επιστημονικές δραστηριότητες της χειρουργικής κλινικής και ιδιαίτερα στον τομέα των επειγόντων».

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου απαιτεί για το νοσοκομείο, μεταξύ άλλων, τα εξής: Αμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων, με την απαιτούμενη ασφάλεια. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Επάνδρωση με προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Να εξοπλιστεί το Νοσοκομείο με Μαγνητικό Τομογράφο. Να επανδρωθούν και να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας και οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στο νησί. Να επισκευαστεί και να συντηρείται ο αξονικός τομογράφος, να λειτουργήσουν μηχανήματα που είναι σε κουτιά λόγω έλλειψης προσωπικού (μαστογράφος κ.ά.). Να ανακληθούν οι μετακινήσεις χειρουργών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η Υγεία - εμπόρευμα, έγκλημα διαρκείας σε βάρος του λαού και των παιδιών του (2024-03-23 00:00:00.0)
Κομμάτι κομμάτι εμπορευματοποιείται το δημόσιο σύστημα Υγείας (2024-02-27 00:00:00.0)
Μεταφέρει τις «δυσλειτουργίες» σε άλλα νοσοκομεία (2022-09-27 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου (2019-02-05 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης στο Νοσοκομείο Λήμνου (2018-11-01 00:00:00.0)
Οι τεράστιες ελλείψεις οδηγούν σε αδιέξοδο εργαζόμενους και ασθενείς (2018-10-04 00:00:00.0)