Η Θεσσαλονίκη στα «κόκκινα»
Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001

Σήμερα και αύριο ρυθμίζονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε αύριο Παρασκευή, ο χώρος του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο πάρκο Νέας Παραλίας, να είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους χιλιάδες νέους και νέες της Θεσσαλονίκης, που για άλλη μια φορά θα περάσουν τις πύλες και θα συμμετέχουν στο μεγαλύτερο πολιτιστικό - πολιτικό γεγονός της πόλης. Στις 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη, η νεολαία θα δώσει το «παρών» στο τακτικό και καθιερωμένο, πλέον, ραντεβού με την Οργάνωση της ΚΝΕ. Σε ένα χώρο, που ειδικά για φέτος είναι κατά πολύ μεγαλύτερος. Εκτείνεται από το ύψος της Μπότσαρη μέχρι τη Σαλαμίνα. Και όπως αναφέρουν οι ΚΝίτες, που νυχθημερόν δουλεύουν για τη διαμόρφωσή του, η ανάγκη του μεγαλύτερου χώρου αναδείχτηκε από την πρωτόγνωρα μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας στο περσινό φεστιβάλ. Παράλληλα, από την ανάγκη, να μπορέσει ο χώρος να διευκολύνει την ανάπτυξη συζητήσεων, ώστε οι νέοι να μην είναι απλά επισκέπτες, αλλά και ουσιαστικά συμμέτοχοι.

Παράλληλα με τις εργασίες του κατασκευαστικού μέρους, τα μέλη της ΚΝΕ εντείνουν τις τελευταίες μέρες την πανεξόρμηση με το πρόγραμμα του τριημέρου. Ηδη, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, έχουν διακινηθεί 20% περισσότερα εισιτήρια, γεγονός που αναδεικνύει την απήχηση που βρίσκει το κάλεσμα της ΚΝΕ στη νεολαία και το λαό της Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι το 27ο Φεστιβάλ θα είναι το μεγαλύτερο της τελευταίας δεκαετίας. Η ανταπόκριση της νεολαίας στην πολιτιστική πρόταση της ΚΝΕ δείχνει πως η νέα γενιά επιλέγει τη διασκέδαση, που αναδεικνύει τη συλλογικότητα κόντρα στη φυγή και τον ατομισμό», αναφέρει ο Β. Τασούλας, Γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Και μιλώντας για τις επιδιώξεις της Οργάνωσης, σημειώνει: «Θέλουμε να ακούσουμε την άποψη των νέων για οτιδήποτε αφορά τη ζωή τους. Να συζητήσουμε για το πώς θα απαντήσουμε αγωνιστικά κι αυτή τη χρονιά, στην πολιτική που χτυπά το δικαίωμα στη ζωή, στη μόρφωση, στη δουλιά με δικαιώματα. Να γίνει κατανοητή σε πλατιές μάζες νέων, η διέξοδος που προτείνει το Κόμμα μας και φωτίστηκε από το 16ο Συνέδριο».

Στη διάρκεια του τριημέρου, ξεχωρίζουν δύο συζητήσεις, για τα ναρκωτικά και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Στη συζήτηση για τα ναρκωτικά που έχει θέμα «Πολιτική κατά των εξαρτήσεων», και θα γίνει το Σάββατο στο χώρο της Λαϊκής Σκηνής, θα συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες της πόλης. Η συζήτηση με θέμα «Η πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις» θα γίνει την Κυριακή, επίσης στο χώρο της Λαϊκής Σκηνής. Το Σάββατο, εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ, θα μιλήσει το μέλος του Γραφείου του Θ. Γκιώνης και την Κυριακή, εκ μέρους του ΚΚΕ, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ Δημήτρης Γόντικας.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν θεματικά περίπτερα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν αυτό της Αντιιμπεριαλιστικής Αλληλεγγύης, της Μόρφωσης - Ειδίκευσης και του Δημιουργικού χρόνου. Παράλληλα, πέρα από το πρόγραμμα που εξελίσσεται στις τρεις εξέδρες (Κεντρική, Λαϊκή, Νεανική), θα λειτουργεί και κινηματογραφική λέσχη.

Στο καλλιτεχνικό μέρος, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με τους Χ. Θηβαίο, Κ. Μακεδόνα, Δ. Μπάση, Δ. Τσακνή, Λ. Μαχαιρίτσα, Δ. Ζερβουδάκη, Μ. Πασχαλίδη, Β. Κορακάκη, Β. Κασούρα, Β. Τολιούδη, Χ. Παπαδόπουλο, «Μωρά στη Φωτιά» κλπ. Στη Νεανική Σκηνή θα παρουσιάσουν τη δουλιά τους περισσότερα από 10 ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα, ενώ στη Λαϊκή Σκηνή θα φιλοξενηθούν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό» (2022-09-07 00:00:00.0)
Με πλούσιο πρόγραμμα από αύριο στη Θεσσαλονίκη (2017-09-13 00:00:00.0)
Μεγάλη γιορτή στη Θεσσαλονίκη και πλώρη για την κορύφωση στην Αθήνα (2014-09-14 00:00:00.0)
Την Πέμπτη ανοίγει τις πύλες του στην Αθήνα (2013-09-15 00:00:00.0)
Μια βδομάδα πριν στη Θεσσαλονίκη (2008-08-24 00:00:00.0)
Το ραντεβού της νιότης στο γυμναστήριο του ΑΠΘ (2003-09-09 00:00:00.0)