Πάρκο ανοιχτό για όλους και κλειστό σε επιχειρηματικά συμφέροντα
Τρίτη 11 Ιούλη 2017

Μια σημαντική διάσταση του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου αφορούσε το χώρο όπου φιλοξενήθηκε η κατασκήνωση. Η παρουσία των χιλιάδων νέων απ' όλη τη χώρα, η μεταμόρφωση του πάρκου Πυρσινέλλα («Γιαννιώτικο Σαλόνι») μέσα από την ανιδιοτελή, σκληρή εθελοντική δουλειά μελών και φίλων της Οργάνωσης, άφησε ένα σημαντικό αποτύπωμα. Γιατί ο χώρος αυτός άνοιξε, φτιάχτηκε, πήρε κυριολεκτικά υπόσταση και ζωή, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια εγκατάλειψης και απαξίωσης.

Κάτοικοι της περιοχής, στους οποίους το Διήμερο παρέδωσε ένα πάρκο με εντελώς διαφορετική εικόνα από εκείνη που αντίκριζαν καθημερινά, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια γι' αυτήν την προσφορά της Οργάνωσης και κατά την επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο χώρο.

Στην προετοιμασία του πάρκου και στις διεκδικήσεις σχετικά με αυτό αναφέρθηκε και στην ομιλία της, στην κεντρική πολιτική συγκέντρωση στα Γιάννενα, το Σάββατο, η Γραμματέας της ΟΠ Ιωαννίνων της ΚΝΕ, Αφροδίτη Μπόμπολη, μιλώντας πριν τον Δ. Κουτσούμπα και σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Μέρες ολόκληρες, με ασταμάτητη κυριολεκτικά εθελοντική εργασία, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για να μεταμορφωθεί το πάρκο και να μπορέσει επαρκώς να φιλοξενήσει τους κατασκηνωτές! Κόπηκαν δεκάδες στρέμματα χόρτα, μπήκε νερό και φωτισμός, στολίστηκε και καθαρίστηκε, φτιάχτηκαν οι κατάλληλες υποδομές για την παιδική κατασκήνωση, τους μικρούς μας φίλους. Ευχαριστούμε θερμά από αυτό το βήμα όλους όσους βοήθησαν, και συγκεκριμένα τους εργαζόμενους στην Πυροσβεστική, τους εργαζόμενους σε δήμο και Περιφέρεια, συνολικά το λαό της περιοχής, που με όλους τους τρόπους, και με το υστέρημά του, ενίσχυσε την προσπάθεια της ΚΝΕ να πραγματοποιηθεί και φέτος αυτή η συνάντηση χιλιάδων νέων απ' όλη την Ελλάδα, εδώ στα Γιάννενα. Καθώς και τις γυναίκες συντρόφισσες και οπαδούς που καθημερινά μαγείρευαν για τις ομάδες στησίματος και καθαριότητας.

Το πάρκο Πυρσινέλλα μπορεί και πρέπει να συνεχίσει όλο το χρόνο να υποδέχεται δωρεάν όλο το λαό και τη νεολαία της πόλης. Να 'ναι ανοιχτό για όλους και κλειστό σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Διεκδικούμε:

-- Αποκλειστική, σταθερή και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να είναι το πάρκο στη διάθεση του λαού της περιοχής για ελεύθερη και δωρεάν χρήση.

-- Εκτακτη κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.

-- Πρόσληψη επαρκούς και μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργία, η συντήρηση και η φύλαξη του χώρου.

-- Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας του πάρκου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ετοιμάζεται το μεγάλο πανελλαδικό νεολαιίστικο αντάμωμα (2019-07-10 00:00:00.0)
Αντάμωμα χιλιάδων νέων απ' όλη τη χώρα στα Γιάννενα (2017-07-11 00:00:00.0)
Ο Δ. Κουτσούμπας στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ (2017-07-08 00:00:00.0)
Ο Δ. Κουτσούμπας στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ (2017-07-07 00:00:00.0)
Στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας (2017-06-14 00:00:00.0)
Ξεκινούν οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ (2004-06-26 00:00:00.0)