Τρίτη 11 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
26ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αντάμωμα χιλιάδων νέων απ' όλη τη χώρα στα Γιάννενα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, μια όμορφη συνάντηση χιλιάδων νέων απ' όλη τη χώρα, που συντόνισαν τα βήματα με προορισμό τα Γιάννενα. Εκεί πήραν μέρος σε πολύμορφες πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, αντλώντας πείρα από την Ιστορία των «προγόνων» της ΚΝΕ, συνεχίζοντας στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων σήμερα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στο δρόμο του αγώνα για ένα αύριο χωρίς πολέμους και εκμεταλλευτές.

Από μία γεωγραφική περιοχή με έντονη σημασία, δήλωσαν ότι οι λαοί των Βαλκανίων έχουν κοινό συμφέρον την πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, εκμετάλλευση. Εδωσαν υπόσχεση συνέχισης του αγώνα στα μέλη της ηρωικής ΟΚΝΕ, γνωρίστηκαν με πλευρές της Ιστορίας της νεολαίας του ΚΚΕ στα χρόνια 1922 - 1943, με κορύφωση αυτής της διάστασης του Διημέρου την εκδήλωση στο χώρο όπου λειτούργησε για σχεδόν 10 χρόνια ο Πειθαρχικός Ουλαμός Καλπακίου και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν των αλύγιστων φαντάρων της ΟΚΝΕ. Δηλώνοντας ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν ξεχνούν τους ήρωές τους, ότι θυμούνται, διδάσκονται, αναδεικνύουν και μεταφέρουν σε όλη τη χώρα το παράδειγμά τους.

Κορύφωση των εκδηλώσεων του Διημέρου αποτέλεσε το Σάββατο η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πόλη των Ιωαννίνων με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Και οι δύο μέρες πέρασαν με τον μοναδικό τρόπο που αυτός ο «θεσμός» έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να συνδυάζει το πολιτικό - διεκδικητικό περιεχόμενο με την αναψυχή, τη γνωριμία με την Ιστορία, την επαφή με όλες τις μορφές τέχνης, αφήνοντας το αποτύπωμά του, εκπέμποντας μηνύματα αγώνα και ελπίδας. Οι χιλιάδες νέοι έδωσαν ζωή στο πάρκο Πυρσινέλλα που φιλοξένησε την κατασκήνωση. Ενα χώρο εγκαταλειμμένο για 10 χρόνια, που με την εθελοντική δουλειά μελών και φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ παραδόθηκε αγνώριστος στο λαό και τη νεολαία της πόλης, οι οποίοι με διάφορους τρόπους στήριξαν την προσπάθεια της ΚΝΕ για τη διοργάνωση του Διημέρου στα Γιάννενα.

  • Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα ολόκληρη την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα και προσπαθεί να δώσει μια μόνο γεύση από τον πλούτο των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που ξεδιπλώθηκαν όλο το Διήμερο. Αύριο στο 4σέλιδο «Νεολαία» θα συνεχίσουμε το ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις του Διημέρου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ