Τρίτη 11 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκθέσεις και βιβλιοπωλείο

Οι κατασκηνωτές ξεναγήθηκαν στην κεντρική έκθεση, με θέμα «95 χρόνια από την ίδρυση της ΟΚΝΕ, κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε...». Το ενδιαφέρον όλων κέντρισαν πρωτότυπα υλικά από το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ, που εκτέθηκαν στο χώρο. Στην έκθεση αναδείχθηκε η ΟΚΝΕ ως μαχητικό, λενινιστικό σχολείο νέων κομμουνιστών. Μέσα από τη δράση της, σε όλες τις συνθήκες, νόμιμες, παράνομες, ημιπαράνομες, διαπαιδαγωγήθηκαν νέοι κομμουνιστές και πολλά μετέπειτα στελέχη του ΚΚΕ. Πλευρές που φωτίζονταν ήταν ο Τύπος της ΟΚΝΕ, η «Νεολαία» και ο «Νέος Λενινιστής», η ιδιαίτερη δράση που αναπτύχθηκε για τις νέες γυναίκες, ο προλεταριακός διεθνισμός, που υπήρξε φυσιογνωμικό χαρακτηριστικό της ΟΚΝΕ, αλλά και η δράση που αναπτύχθηκε στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Η ιστορική γραμμή που δένει την ΟΚΝΕ με την ΚΝΕ αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και στην ψηφιακή διαδραστική έκθεση που λειτούργησε ειδικά για τους μαθητές.

Το ενδιαφέρον συγκέντρωσε και το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» στην κατασκήνωση. Αξίζει να αναφερθεί το βιβλίο της Αύρας Παρτσαλίδου «Αναμνήσεις από την ΟΚΝΕ», που επανακυκλοφόρησε με πρόλογο του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και διακινήθηκε πλατιά στην προετοιμασία των Οργανώσεων για το Διήμερο, αλλά και η καλαίσθητη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκδοση της Οργάνωσης Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας για τον Ουλαμό του Καλπακίου.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ