Τρίτη 11 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ
«Τρέχουν» με κοινό τόπο τις «εθνικές» προσπάθειες του κεφαλαίου

Συνεχίζονται οι διεργασίες στο χώρο του ευρύτερου κέντρου και της κεντροαριστεράς, με στόχο την εξασφάλιση εναλλακτικών στην αστική διαχείριση.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο «ΣΚΑΪ», επέμεινε για ενότητα στον «κατακερματισμένο χώρο της κεντροαριστεράς», προβάλλοντας ταυτόχρονα το δικό τους «σχέδιο Ελλάδα» ως όχημα συγκλίσεων για την επόμενη μέρα του κεφαλαίου και ως «βάση για μια προοδευτική προγραμματική συμφωνία, που χρειάζεται ο τόπος για να υπερβεί την κρίση». Εθεσε επίσης ως όρο για κάτι τέτοιο «να ενισχυθεί εκλογικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Με σημαντική αύξηση των δικών μας ποσοστών και μείωση των ποσοστών των δυο άλλων. Αυτό θα σημαίνει ότι μετά τις εκλογές τα τρία κόμματα κάθονται γύρω από το τραπέζι χωρίς αλαζονεία και αναζητούν κοινό τόπο στη βάση της ειλικρίνειας», προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι «αδύναμες κυβερνήσεις οδηγούν σε νέα αδιέξοδα. (...) Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουμε για τον ελληνικό λαό ότι επιτέλους θα υπάρξει συνεννόηση, ότι δε θα μείνει κανείς απ' έξω να πετροβολά την εθνική προσπάθεια και να την αποδυναμώνει»...

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στην εφημερίδα «Real», στο ερώτημα αν το Ποτάμι θα συμπορευτεί με τη ΔΗΣΥ, απάντησε πως «η λύση δεν βρίσκεται αριστερά - ούτε βέβαια δεξιά», φέρνοντας το παράδειγμα του Εμανουέλ Μακρόν: «Εφτιαξε ένα κίνημα χωρίς βαρίδια, χωρίς εξαρτήσεις, χρησιμοποιεί ανθρώπους απ' όλο το πολιτικό φάσμα, που τους ενώνουν οι λύσεις και όχι το παρελθόν». Διεκδικώντας και αυτός μερίδιο και ρόλο για το κόμμα του στην αστική διαχείριση, σημείωσε πως για τον ίδιο σημασία έχει να μη χαθεί «η διαφορετική πολιτική λύση του Ποταμιού» και πως μόνο με αυτό το σκεπτικό συζητάει τις προτάσεις που γίνονται, χωρίς να αποκλείει ακόμα και μια μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ. Για δε τις απαντήσεις του στις τέτοιες προτάσεις, σημείωσε ότι «θα δοθούν τη στιγμή που πρέπει».

Στο μεταξύ, την αποχώρησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ενωσης Κεντρώων ανακοίνωσε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, δήλωσε ότι δεν ανήκει πλέον στην Ενωση Κεντρώων και ότι παραμένει ανεξάρτητη βουλευτής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται συναντήσεις και διεργασίες (2017-07-08 00:00:00.0)
Σενάρια συνεργασίας και παιχνίδια σκοπιμοτήτων (2017-07-02 00:00:00.0)
Σχέδια και «αναζητήσεις» σταθερότητας για το κεφάλαιο (2017-05-02 00:00:00.0)
Αλισβερίσια και παζάρια για τα συμφέροντα του κεφαλαίου (2016-06-12 00:00:00.0)
Εκαναν το «πρώτο βήμα» στη «συνεννόησή» τους (2016-04-01 00:00:00.0)
Τα στελέχη του λένε «ναι» σε συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας (2015-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ