ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Μαζική κινητοποίηση ενάντια στη νέα κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης

Δυναμικό μήνυμα από χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στο νέο «τσεκούρι» και την προκλητική κυβερνητική προπαγάνδα που το συνοδεύει

Τετάρτη 16 Μάη 2018

Από τη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Με τα συνθήματα «ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακούστε το καλά, ο νόμος του Κατρούγκαλου θα μείνει στα χαρτιά» και «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» να κυριαρχούν στην κινητοποίησή τους, χιλιάδες συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων και διαδήλωσαν χτες στο κέντρο της Αθήνας, διατρανώνοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους ενάντια στις νέες περικοπές, αλλά και ενάντια σε όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων χρόνων.

Με αποφασιστικότητα και δυναμισμό, οι συνταξιούχοι αρχικά πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια, παρά τον καυτό ήλιο, πορεύτηκαν στο υπουργείο Οικονομικών.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με τον Γιώργο Πέρρο και τον Γιώργο Μπουλούγαρη.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στο υπουργείο Οικονομικών, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Ευ. Τσακαλώτου, στον οποίο έθεσε τα αιτήματα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, ενώ αποφασίστηκε να κλειστεί νέο ραντεβού με τον υπουργό την ερχόμενη βδομάδα, πριν από τη νέα κινητοποίηση των συνταξιούχων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα

Από τη χτεσινή νέα μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα
Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική, αλλά και τη «θανατηφόρα προπαγάνδα» των στελεχών της, όπως την χαρακτήρισε.

«Ισχυρίζονται πως δεν έκαναν περικοπές στις συντάξεις μας. Ποιος όμως έκοψε τις επικουρικές; Ποιος κατάργησε το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων; Ποιος εξαφάνισε τις συντάξεις χηρείας; Ποιος εμπορευματοποίησε παραπέρα την Υγεία; Ποιος ετοιμάζεται να κόψει και πάλι τη λεγόμενη "προσωπική διαφορά" και τα επιδόματα;», επισήμανε, προειδοποιώντας ότι οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να αποδεχτούν καμία νέα μείωση.

Σχολιάζοντας παραπέρα τις τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών για το ζήτημα, ο Δ. Κουμπούρης σημείωσε: «Ο ένας τα λέει έτσι, ο άλλος τα λέει αλλιώς, αλλά όλοι τους υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική... Για εμάς "καθαρή έξοδος" σημαίνει κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και επιστροφή όλων των συντάξεων τις οποίες οι συνταξιούχοι πλήρωσαν με το αίμα τους. Η άλλη "έξοδος" είναι για τους τραπεζίτες..!».

Ταυτόχρονα, έκανε καθαρό ότι οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις θα συνεχίσουν «τον μαραθώνιο των κινητοποιήσεών τους», απαιτώντας την κατάργηση όλων των νόμων με τους οποίους οι κυβερνήσεις έριξαν στον Καιάδα τους απόμαχους της δουλειάς. Τέλος, κάλεσε τους συνταξιούχους να συμπαραταχθούν με το ταξικό εργατικό κίνημα, να συμβάλουν και αυτοί με τις δυνάμεις τους στην πανεργατική απεργία στις 30 Μάη.

Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι συνταξιούχοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα βρίσκονται στην ίδια μοίρα, ενώ τόνισε πως η κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς», μαζί με τη μείωση του αφορολόγητου, θα οδηγήσει σε απώλειες 2 - 3 συντάξεων. Με την προειδοποίηση «θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους», ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της ΠΟΣ - ΟΑΕΕ, έκανε καθαρό ότι οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις θα συνεχίσουν τους αγώνες τους, ενώ η Ευδοκία Παπαγεωργίου, από το Σύλλογο «Αξία», που παλεύει για τις συντάξεις χηρείας, τόνισε στο χαιρετισμό της: «Δεν επαιτούμε, απαιτούμε τις συντάξεις των ανθρώπων μας που χάσαμε...».

Τα επόμενα αγωνιστικά ραντεβού

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των συνταξιούχων στην Αθήνα είναι την Παρασκευή 25/5, με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ προγραμματίζεται και νέα κινητοποίηση στις 19 Ιούνη στη Βουλή.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις συνταξιούχων σε άλλες πόλεις της χώρας. Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί οι εξής συγκεντρώσεις: Σήμερα Τετάρτη στη Λαμία, στις 10.30 π.μ., στην εφορία. Στη Χαλκίδα, αύριο, Πέμπτη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγοράς. Στον Πύργο, αύριο, Πέμπτη, στις 10 π.μ., στην πλατεία ΟΤΕ. Στην Καβάλα, την Τρίτη 22/5, στις 11 π.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην τελική ευθεία για την πανελλαδική κινητοποίηση στις 24 Ιούνη (2022-06-16 00:00:00.0)
«Δεν θα συμβιβαστούμε με ψίχουλα και ψέματα. Αυξήσεις τώρα!» (2022-04-13 00:00:00.0)
Παναττικό συλλαλητήριο στις 27 Μάρτη (2019-03-20 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (2017-06-15 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη (2017-06-08 00:00:00.0)
Πανελλαδική κινητοποίηση στις 8 Νοέμβρη (2006-11-02 00:00:00.0)