Τετάρτη 13 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
«Δεν θα συμβιβαστούμε με ψίχουλα και ψέματα. Αυξήσεις τώρα!»

Συνεχίζεται το μπαράζ κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα | Αύριο, Πέμπτη, η παναττική συγκέντρωση, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Με τρεις περιφερειακές συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Κατερίνη και Καβάλα συνεχίστηκε και χτες το πενθήμερο κινητοποιήσεων από 11 έως 15 Απρίλη που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα, κλιμακώνοντας την πάλη τους για αυξήσεις στις συντάξεις και μέτρα κατά της ακρίβειας.

Η παναττική συγκέντρωση θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 10.30 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Στο πλαίσιο των χτεσινών κινητοποιήσεων, στην Κατερίνη συγκεντρώθηκαν οι συνταξιούχοι από όλους τους νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, στην πλατεία Ελευθερίας, και πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι πρόεδροι των Σωματείων από τους νομούς, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και εκπρόσωπος της ΣΕΑ.

Αναφέρθηκε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της χώρας μας που θέτει σε κινδύνους τον λαό, στην ακρίβεια που τρώει το εισόδημά τους, στις επιπτώσεις από την πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας Υγείας και παρουσίασε το συνολικό πλαίσιο των διεκδικήσεών τους με κεντρικό την άμεση αύξηση των συντάξεων. Επίσης, κατήγγειλε την κυβέρνηση η οποία επί 4 χρόνια δεν αποδίδει στα Σωματεία τους το 20λεπτο που παρακρατεί κάθε μήνα από τους συνταξιούχους για τη λειτουργία τους.

ΚΑΒΑΛΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Με τη μαχητική πορεία που ακολούθησε διαμήνυσαν ότι «Με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε», ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» και έδειξαν την αιτία των δεινών του λαού βροντοφωνάζοντας: «Σε πόλεμο και ειρήνη ίδιος ο εχθρός, το κεφάλαιο και ο καπιταλισμός».

Στην Καβάλα, στην πλατεία Καπνεργάτη, συγκεντρώθηκαν οι συνταξιούχοι της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποιώντας μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Χαιρέτισαν οι πρόεδροι των Σωματείων από Σέρρες, Δράμα κι άλλες πόλεις. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Παναγιώτης Πάλμος, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων, και ο Φάνης Λάφης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Στην συγκέντρωση συμμετείχε και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Μάκης Κρεμμύδας. Στην κινητοποίηση συμμετείχε για πρώτη φορά το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΤΑ Καβάλας.

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χτες το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο των συνταξιουχικών οργανώσεων στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με τη συμμετοχή συνταξιούχων από Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση εκ μέρους της ΣΕΑ έκανε ο Λέανδρος Μάκας, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μεταφέροντας την απαίτηση για μέτρα προστασίας έναντι της ακρίβειας, με γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις.

Τόνισε ότι «με τους αγώνες μας αποτρέψαμε την κατάργηση της "προσωπικής διαφοράς", καταφέραμε την αύξηση στις συντάξεις χηρείας που καρατόμησε ο νόμος Κατρούγκαλου, την επιστροφή των παράνομων κρατήσεων στις επικουρικές. Δεν συμβιβαζόμαστε με τις αντιλαϊκές πολιτικές (...) Διεκδικούμε αυτά που προσφέραμε στο ασφαλιστικό σύστημα με τη δουλειά και το αίμα μας για 35 και 40 χρόνια και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου τα άρπαξαν και τα παρέδωσαν στους μονοπωλιακούς ομίλους που τα έκαναν υπερκέρδη και άλλα τα έριξαν στον τζόγο».

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν στους συγκεντρωμένους οι: Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Μιχάλης Τζιατζιάς, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, Ανδρέας Πάτσιος, γ. γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας, Ελένη Καρυά, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας, Ιωάννης Γεωργακόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Εμπόρων Μαγνησίας, Λεωνίδας Κεραμίδας, ταμίας του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Τρικάλων, Θεόδωρος Καραγώγος, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Λάρισας και Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Οι διεκδικήσεις των συνταξιούχων

Στο αγωνιστικό τους κάλεσμα για το μπαράζ κινητοποιήσεων που οργανώνουν, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις προβάλλουν τις διεκδικήσεις τους, επικεντρώνοντας:

-- Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, αποδώστε τα πληρωμένα Δώρα μας, τα αναδρομικά, το 0,5% του ΑΕΠ.

-- Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

-- Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

-- Να γίνει άμεσα πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

-- Να καταργηθούν η αντεργατική - αντιλαϊκή - αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.

-- Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το πρόγραμμα των περιφερειακών κινητοποιήσεων συνεχίζεται σήμερα στη Δυτική Πελοπόννησο με συγκέντρωση στην Πάτρα στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και σε Ηπειρο - Αιτωλοακαρνανία με συγκέντρωση στην Πρέβεζα στις 10.30 π.μ. στον Φόρο, ενώ ολοκληρώνεται την Παρασκευή στην Κρήτη, με συγκέντρωση στο Ρέθυμνο στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους οι συνταξιούχοι σε όλη την Ελλάδα(2023-11-10 00:00:00.0)
Εχουμε κάθε συμφέρον από ένα δυνατό ΚΚΕ(2023-06-10 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις(2022-10-19 00:00:00.0)
Εντείνουν τις προετοιμασίες για τις νέες μεγάλες συγκεντρώσεις(2018-11-13 00:00:00.0)
Απαντάμε αποφασιστικά στην επίθεση διαρκείας στις συντάξεις(2018-07-04 00:00:00.0)
Η συνέχεια δόθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη(2016-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ