Τετάρτη 13 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τροπολογία για δουλειά Κυριακές και αργίες στην ιδιωτική Εκπαίδευση

Περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 10 π.μ. στη Βουλή

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 10 π.μ. στη Βουλή καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων», αντιδρώντας σε τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για τον ΟΑΕΔ (βλ. σελ. 21) και με την οποία προβλέπεται η δυνατότητα λειτουργίας και απασχόλησης του προσωπικού φροντιστηρίων τις μέρες αργίας, καθώς και την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 2 της τροπολογίας προβλέπει: «Στην παρ. 3 του άρθρου 9 του β.δ. 748/1966 (Α' 179), περί δυνατότητας λειτουργίας και απασχόλησης προσωπικού την ημέρα Κυριακή και κατά τις ημέρες αργίας, προστίθεται περ. ιβ) ως εξής: Ιβ) Των πάσης φύσεως φροντιστηρίων ή κέντρων ξένων γλωσσών, ειδικώς σε περιπτώσεις διεξαγωγής διαγωνισμάτων ή εξετάσεων».

«Με την τροπολογία αυτή δεχόμαστε ακόμη μία επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Εμβαθύνονται τα σχέδια όλων των κυβερνήσεων να πληγεί περαιτέρω το δικαίωμά μας στην ανάπαυση, στον ελεύθερο χρόνο, τον χρόνο που αφιερώνουμε στις οικογένειές μας. Αντίθετα, γίνεται νόμος η απαίτηση των εργοδοτών να είμαστε διαθέσιμοι κάθε στιγμή, όποτε αυτοί κρίνουν», σχολιάζει ο Σύλλογος και εξηγεί πως «είναι προφανές ότι η λέξη "ειδικώς" στη διατύπωση αφήνει ελεύθερο το πεδίο και για άλλες περιπτώσεις, ουσιαστικά για μαθήματα τις Κυριακές και αργίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ