Τετάρτη 13 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δώδεκα μέρες χωρίς ηλεκτροδότηση η Επιθεώρηση Εργασίας στα Ανω Λιόσια

Καμία απάντηση από το ΣΕΠΕ και το υπουργείο Εργασίας στις παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ

Χωρίς ηλεκτροδότηση από την αρχή του Απρίλη παραμένει το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ανω Λιοσίων, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να έχει μείνει χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο, πρόσβαση στο διαδίκτυο, δηλαδή χωρίς όλα όσα είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της. Συνεπώς, είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στα αιτήματα εργαζομένων και συνδικάτων, όπως καταγγελίες, τριμερείς συναντήσεις και άλλα.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από την Παρασκευή 1η Απρίλη. Η υπηρεσία έχει μείνει χωρίς ρεύμα διότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται, έχει κάνει κάποιες παρεμβάσεις στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις οι οποίες καθιστούν απαγορευτικό και επικίνδυνο για τη ΔΕΗ να συνδέσει το ρεύμα. Αν και έχουν περάσει ήδη δώδεκα μέρες, το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί, ούτε διαφαίνεται προοπτική αντιμετώπισής του. Τις ευθύνες της κυβέρνησης για την παραπάνω κατάσταση επισημαίνει το ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι του οποίου προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τη νέα «ανεξάρτητη» αρχή του ΣΕΠΕ καθώς και με το υπουργείο Εργασίας, χωρίς ωστόσο να πάρουν καμία απάντηση.

«Το ΠΑΜΕ ενημέρωσε έγκαιρα την εργατική τάξη για την άκρως αντιδραστική και αντεργατική εξέλιξη του νόμου Χατζηδάκη, που μετατρέπει το ΣΕΠΕ σε "ανεξάρτητη αρχή", αίροντας και την ελάχιστη λογοδοσία και τον έλεγχό του από το υπουργείο Εργασίας. Τα χρόνια προβλήματα με την υποστελέχωσή του και την περικοπή των αρμοδιοτήτων του φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετά για να περνούν με κάθε τρόπο οι αυθαιρεσίες και η εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», επισημαίνει το ΠΑΜΕ.

Οπως καταγγέλλει, η κυβέρνηση «πάει κι ένα ακόμη βήμα παραπέρα. Επειδή κάθε θεσμικός έλεγχος και περιορισμός που προστατεύει τα δικαιώματα, την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς απαιτεί κάποιες ελάχιστες υποδομές, κλείνει τη στρόφιγγα και σε αυτές». Στο φόντο αυτό, έχει αφήσει χωρίς ρεύμα το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ανω Λιοσίων, με αποτέλεσμα «να μη λειτουργεί ούτε τηλέφωνο, ούτε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ούτε καν το κουδούνι!», ενώ «οι εργαζόμενοι εδώ και μέρες δεν μπορούν να επικοινωνήσουν ούτε για μια ερώτηση».

Στην προσπάθεια στελεχών του ΠΑΜΕ να επικοινωνήσουν με τη νέα «ανεξάρτητη» Αρχή και με το υπουργείο Εργασίας, «δεν βρέθηκε ούτε ένας υπεύθυνος να δώσει έστω μια εξήγηση», ούτε φυσικά «ο κατά τα άλλα λαλίστατος» υπουργός, Κ. Χατζηδάκης.

«Το δίκιο μας οι εργαζόμενοι το κατακτήσαμε μέσα από τη μαζική οργάνωση στα Σωματεία μας, με διεκδίκηση και αγώνες, σε σύγκρουση με τα αφεντικά, τους μηχανισμούς και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Να είναι σίγουροι ότι αυτό θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, όσα κουρελόχαρτα κι αν χρειαστεί να ακυρώσουμε στην πράξη, όπως τον νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη», καταλήγει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ