Τετάρτη 13 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Κλιμακώνουν την πάλη με τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα στα σωματεία από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Σε άμεση κλιμάκωση του αγώνα με την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, που θα γίνει την Κυριακή 1η Μάη, στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, καλεί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Καλεί τα ΔΣ των συνδικάτων να συνεδριάσουν και να οργανώσουν το επόμενο αγωνιστικό βήμα, να βάλουν μπροστά το μήνυμα του διεκδικητικού αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας με μέτρα που θα ανακουφίζουν την εργατική - λαϊκή οικογένεια, και την εναντίωση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και φοιτητές που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη στις 6 Απρίλη, ενώ καταδικάζει τις συλλήψεις των διαδηλωτών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετά το όργιο καταστολής από την αστυνομία.

Και σημειώνει: «Η απεργία της 6ης Απρίλη είναι έμπρακτη απάντηση στην κυβέρνηση και στη μεγαλοεργοδοσία, που όλοι μαζί τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους ότι τώρα δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις, δεν είναι ώρα για αυξήσεις και για αγώνες που θα αναχαιτίσουν το κύμα ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημά τους. Δίνουμε το χέρι ειδικά σε όσους αντιμετώπισαν αυτές τις μέρες στα ίσια την εργοδοτική βία και τις απειλές, όσους προσπέρασαν αγωνιστικά την προσπάθεια της εργοδοσίας να δημιουργήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και εμπόδια.

Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι έσπασαν ξανά τα μούτρα τους. Οι διατάξεις παρεμπόδισης στο απεργιακό δικαίωμα έμειναν πάλι στα χαρτιά. Πετάχτηκαν ξανά από τους εργαζόμενους στα σκουπίδια.

Στις 6 Απρίλη οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν μαχητικά ενάντια στο κύμα ακρίβειας, για αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές ενέργειες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που αρνούνται να υπηρετήσουν τους σκοπούς των ΝΑΤΟικών μακελάρηδων, μεταφέροντας πολεμικό υλικό έξω από τα σύνορα της χώρας όπως έγινε από εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Καταδικάζουμε την καταστολή και τις συλλήψεις συναδέλφων μας που πραγματοποίησε το αστικό κράτος τη μέρα της απεργίας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όταν το μόνο "έγκλημά" τους ήταν πως εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη χρήση του λιμανιού για μεταφορά ΝΑΤΟικού εξοπλισμού στην Ανατολική Ευρώπη, εξέλιξη που μπλέκει τη χώρα μας και την πόλη μας βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν πτοείται από την καταστολή!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμάζονται για τον ταξικό απεργιακό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς(2024-04-24 00:00:00.0)
Να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι απεργοί διαδηλωτές ενάντια στην εμπλοκή(2022-06-15 00:00:00.0)
Ολοι στους δρόμους και τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς(2022-04-23 00:00:00.0)
Ο λαός θα απαντήσει στον αυταρχισμό και στην καταστολή που συνοδεύουν την πολιτική της εμπλοκής(2022-04-08 00:00:00.0)
Χρήστος ΚΟΛΟΒΟΣ(2022-04-07 00:00:00.0)
Κάνουμε τη νύχτα μέρα για την επιτυχία της απεργίας!(2022-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ