Τετάρτη 13 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΑΣΘ
Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία κυβέρνησης και διοίκησης

Νέα μαχητική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, καταγγέλλοντας την επιχείρηση τρομοκράτησής τους από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης αξιοποιώντας τον πρόσφατο αντεργατικό νόμο - έκτρωμα.

Χτες στα δικαστήρια εκδικάστηκε η προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ προκειμένου να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την 24ωρη απεργία που έχουν προγραμματίσει για αύριο Πέμπτη. Η απόφαση αναμένεται σήμερα, μαζί με την απόφαση σχετικά με την προσφυγή που είχε καταθέσει η διοίκηση του ΟΑΣΘ για τη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Οι εργαζόμενοι παλεύουν για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις, για αστική συγκοινωνία με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Απαιτούν να προσληφθεί τώρα το αναγκαίο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά, να αγοραστούν από το κράτος νέα λεωφορεία σύγχρονης τεχνολογίας και ανταλλακτικά, να φύγουν οι ιδιώτες από τη συγκοινωνία, που κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια με τα σαπάκια τους στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Λένε «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ.

Οπως καταγγέλλουν, μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις στους μισθούς τους, η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η κυβέρνηση κόβουν και τα νομοθετημένα επιδόματα ανθυγιεινού και θέσεως ευθύνης στους δικαιούχους, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει εκδοθεί σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν υποστεί μειώσεις έως και 40% και την ίδια ώρα που το κόστος ζωής είναι δυσβάσταχτο, εξαιτίας της πολιτικής που οδηγεί σε αύξηση της ακρίβειας, καλούνται τώρα από την κυβέρνηση να επιστρέψουν αναδρομικά μεγάλα χρηματικά ποσά, χιλιάδων ευρώ, για άδικους νόμους της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συνεχίστηκαν από τη ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ