ΛΑΡΙΣΑ
Η επιτυχία του Φεστιβάλ απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό
Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2018

Από την κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λάρισα τη Δευτέρα
Με την ένταση της καθημερινής τους δράσης για την επιτυχία των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ απαντούν τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λάρισα και σε όλη τη Θεσσαλία, στο κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας που επιχειρείται να δημιουργηθεί με ενέργειες όπως αυτή της σύλληψης, το βράδυ της Κυριακής 2/9, τεσσάρων στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Θυμίζουμε ότι οι συλλήψεις έγιναν με το πρόσχημα ότι το κλιμάκιο της Οργάνωσης πραγματοποιούσε αφισοκόλληση και έγραφε συνθήματα διαδίδοντας το κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο Φεστιβάλ, που φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.

Η αντίδραση της ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ ήταν άμεση και αμέσως μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη των τεσσάρων συντρόφων, αργά το βράδυ της Κυριακής, στελέχη και μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ έφτασαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, απαιτώντας την απελευθέρωσή τους, ενώ το πρωί της Δευτέρας έγινε διαδήλωση διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης και στα δικαστήρια. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για το νέο κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος του ΚΚΕ.

«Υπερβάλλων ζήλος» με κυβερνητική κάλυψη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύλληψη των τεσσάρων στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έγινε από πολυμελείς δυνάμεις της Αμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας. Κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στην Ασφάλεια, ενώ η προσαγωγή τους στην Εισαγγελία έγινε με «καταδρομικό» τρόπο, για να μην «πετύχουν» στο δρόμο τους τη μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας που είχε οργανώσει η ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ. Μάλιστα, στα στελέχη του ΚΚΕ φορούσαν χειροπέδες σαν να ήταν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου!

Προκλητική ήταν η στάση και συμπεριφορά της εισαγγελέα Κ. Παπαϊωάννου, η οποία έσπευσε όχι μόνο να παραπέμψει τους συλληφθέντες κομμουνιστές σε τακτική δικάσιμο στις 5/6/2019, με την απίστευτη κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς δημόσιας περιουσίας, αλλά, αφού πρώτα τους κατηγόρησε ότι «δεν έχουν οικολογική συνείδηση και ρυπαίνουν την πόλη», τους προειδοποίησε ότι αν μέχρι τη δίκη υποπέσουν στο ίδιο «αδίκημα», θα τους στείλει στο αυτόφωρο!

Το νέο κρούσμα αυταρχισμού έχει τουλάχιστον την ανοχή της κυβέρνησης, που εδώ και τέσσερα χρόνια διατηρεί και ενισχύει όλο το αυταρχικό κατασταλτικό πλαίσιο σε βάρος του λαού και των αγώνων του. Αλλωστε, δεν είναι το πρώτο κρούσμα επί ημερών αυτής της κυβέρνησης. Τα ίδια έγιναν π.χ. και με την κινητοποίηση στο άγαλμα του Τρούμαν, ενώ πολλοί κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος διώκονται και σέρνονται στα δικαστήρια. Και, βεβαίως, αυτό το διάστημα έχουμε ένα συνεχές αφισοκυνηγητό σε πολλές περιοχές της χώρας, με τη συμβολή και των τοπικών δημάρχων, π.χ. στην Καρδίτσα, στον Εβρο και αλλού, με στόχο να παρεμποδιστεί η πολιτική ενημέρωση του λαού για το Φεστιβάλ και γενικότερα για τις πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (2018-09-04 00:00:00.0)
Επικίνδυνος αστυνομικός αυταρχισμός (2005-06-01 00:00:00.0)
Αυταρχισμός και αστυνομική τρομοκρατία (2001-08-14 00:00:00.0)
Νέο κρούσμα αυταρχισμού στη Λάρισα (2001-01-19 00:00:00.0)
Θυμίζουν άλλες εποχές (1998-04-10 00:00:00.0)
Επίθεση φασιστοειδών σε μέλη της ΚΝΕ (1997-07-31 00:00:00.0)