Πέμπτη 31 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίθεση φασιστοειδών σε μέλη της ΚΝΕ

ΚΚΕ: Αναγκαία η επαγρύπνηση του λαού

Με τον αέρα που δίνει η κυβερνητική πολιτική ενθάρρυνσης των παντός είδους φασιστοειδών, ομάδα νεοφασιστών επιτέθηκε χτες το απόγευμα σε μέλη της ΚΝΕ που κολλούσαν αφίσες στο κέντρο της Αθήνας. Δύο μέλη της ΚΝΕ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ η ομάδα των νεοφασιστών βρήκε καταφύγιο στα γραφεία της "Χρυσής Αυγής". Η επίθεση έγινε επί της Γ Σεπτεμβρίου, μεταξύ των οδών Χαλκοκονδύλη και Καποδιστρίου. Διερχόμενος τροχονόμος, που προσπάθησε να παρέμβει, εισέπραξε, επίσης, γροθιές από τους νεοφασίστες.

Το ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν μέλη και στελέχη της ΚΝΕ στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που προπαγάνδιζαν το Φεστιβάλ της ΚΝΕ - "Οδηγητή", από ομάδα φασιστοειδών.

"Τέτοιες ενέργειες, σημειώνει, που το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν, βάζουν επιτακτικά την ανάγκη της επαγρύπνησης του λαού μπροστά στην ανεξέλεγκτη δράση των παντός είδους φασιστοειδών.

Ας είναι σίγουροι όλοι αυτοί οι μηχανισμοί ότι δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην προσπάθεια των κομμουνιστών να διαδώσουν τις ιδέες τους και να 'ρθουν σε επαφή με την εργατική τάξη και το λαό.

Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη αυτά τα περιστατικά και να πάρει όλα τα μέτρα για να σταματήσει η δράση παρακρατικών οργανώσεων".

Η ΚΝΕ

Με ανακοίνωση του, επίσης, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, ανάμεσα σε άλλα, επισημαίνει: "Το χτεσινό κρούσμα αυταρχισμού δεν είναι αποσπασματικό. Ερχεται σαν συνέχεια μιας σειράς τρομοκρατικών - αυταρχικών προκλήσεων απέναντι σε μέλη και στελέχη της ΚΝΕ, όπως οι δίκες μελών της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, οι συλλήψεις νυχτερινών μαθητών από την Αστυνομία για αφισοκόλληση, οι προκλήσεις αστυνομικών στον Πειραιά σε στελέχη του ΚΚΕ". "Προφανώς, συνεχίζει, διάφοροι κύκλοι ενοχλούνται από τις επιτυχίες των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ, την όλο και μεγαλύτερη απήχηση που έχει το ΚΚΕ στη νεολαία. Αν πιστεύουν ότι με τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία θα εμποδίσουν τη δράση των κομμουνιστών, γελιούνται. Στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές, δεν περνάει η τρομοκρατία. Η ΚΝΕ θα δώσει σήμερα το απόγευμα απάντηση στην τρομοκρατία με μαζική αφισοκόλληση στο κέντρο της Αθήνας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η επιτυχία του Φεστιβάλ απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό (2018-09-05 00:00:00.0)
Απομονώστε τη Χρυσή Αυγή (2013-09-14 00:00:00.0)
Πυκνώνουν τα κρούσματα αυταρχισμού! (2002-06-04 00:00:00.0)
Τρομοκρατική ενέργεια ασφαλιτών σε βάρος μελών της ΚΝΕ (2001-05-30 00:00:00.0)
Ενοχλεί πολλούς η δράση της ΚΝΕ (1997-08-01 00:00:00.0)
Νεοφασιστική πρόκληση (1997-07-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ