Πέμπτη 31 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Από αύριο ο "Ρ" στο Internet

Από αύριο, ο "Ριζοσπάστης" θα δώσει το "παρών" και επίσημα στον Παγκόσμιο Ιστό Πληροφοριών (World Wide Web) του Internet, παρέχοντας το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου του. Η πρόσβαση στα άρθρα, στα καθημερινά ρεπορτάζ, στα σχόλια και τις αναλύσεις του "Ρ" θα είναι ελεύθερη για όποιον έχει πρόσβαση στο Internet, από την "ηλεκτρονική διεύθυνση" της εφημερίδας στο παγκόσμιο διαδίκτυο (http: //www.rizospastis.gr/).

Μεταξύ άλλων, ο κόμβος του "Ρ" θα προσφέρει εκτεταμένες αναφορές στην ιστορική πορεία της εφημερίδας (με φωτογραφίες και υλικό από τα πρώτα φύλλα του). Θα παρουσιάζει την πρώτη σελίδα της τρέχουσας έκδοσης και όλα τα κείμενα των εκδόσεών του τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σταδιακά, στον κόμβο θα προστεθούν και φωτογραφίες από αυτές που δημοσιεύει ο "Ρ". Στον κόμβο της εφημερίδας θα υπάρχουν, επίσης, παραπομπές για εύκολη πρόσβαση στους κόμβους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Σε ξεχωριστές σελίδες θα παρουσιάζονται τα υλικά της ειδικής κυριακάτικης στήλης με τίτλο RedNet (Κόκκινο Δίκτυο), η οποία θα φιλοξενεί άρθρα σε σχέση με το παγκόσμιο αγωνιστικό κίνημα, τα κομμουνιστικά κόμματα και τον προοδευτικό Τύπο στο Internet.

Μια πολύ σημαντική προσφορά σε ερευνητές, και όχι μόνο, είναι η δυνατότητα αναζήτησης παλαιότερων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στο "Ρ", με βάση διάφορα κριτήρια, όπως ημερομηνία, θέμα, συντάκτης κτλ. αλλά και με λέξεις μέσα στο κείμενο!

Εάν δεν ξέρετε, δε θυμάστε ή δεν έχετε πρόχειρες μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις των προοδευτικών κινημάτων και κομμουνιστικών κομμάτων όλου του κόσμου, μπορείτε να αναζητήσετε τους κόμβους τους στο Internet μέσω της ειδικής σελίδας συνδέσμων (links) του "Ρ". Από αυτήν μπορείτε να "μεταπηδήσετε" στις σελίδες του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου, του ΚΚ Νότιας Αφρικής, του Γαλλικού ΚΚ, του ιταλικού κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, του Ελβετικού Κόμματος Εργασίας και πολλών άλλων. Οσον αφορά πηγές πληροφόρησης στο ελληνικό μέρος του Internet, είναι ανοιχτό το "παράθυρο" στους ηλεκτρονικούς κόμβους της Βουλής των Ελλήνων, των υπουργείων, της Νομαρχίας Αθηνών, της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κτλ.

Ακόμη, θα υπάρχουν παραπομπές σε ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης για τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες, την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, τον κινηματογράφο και το θέατρο...

Ραντεβού, λοιπόν, από αύριο, και στον ηλεκτρονικό κόμβο του "Ρ"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ