Πέμπτη 31 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσωπικό χρειάζεται

Προσλήψεις προσωπικού στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια μεταξύ των πασχόντων, ζητά, με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Δρομοκαϊτειου, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό που συνέβη στο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης. "Το περιστατικό που συνέβη στο Ψυχιατρείο της Θεσσαλονίκης μπορεί να επαναληφθεί και στα άλλα Ψυχιατρεία, χωρίς δυστυχώς να μπορεί να αποφευχθεί με τις υπάρχουσες συνθήκες", επισημαίνει στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, το Δρομοκαϊτειο νοσηλεύει 700 άτομα, ενώ είναι καλυμμένες μόνον οι μισές από τις 1.100 οργανικές θέσεις. Στα νοσηλευτικά τμήματα, άνω των 50 ασθενών, κάνουν υπηρεσία απόγευμα και νύχτα ένας ή, στην καλύτερη, περίπτωση δύο νοσηλευτές. Τις ώρες αυτές δεν υπάρχει ασθενοφόρο για τη μεταφορά διεγερτικών ασθενών από το εφημερείο στα τμήματα, ελλείψει οδηγών και τραυματιοφορέων.

"Λόγω αυτής της κατάστασης, η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και των ασθενών διατρέχει κίνδυνο", σημειώνει και αναφέρει ως παράδειγμα περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στο θεραπευτήριο: Ασθενής που υποτροπίασε έδειρε άγρια μια νοσηλεύτρια και της προκάλεσε θλάση αυχένος και εκτεταμένα αιματώματα σε όλο το σώμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ