Πέμπτη 31 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Αποφασιστικό "όχι" στις αναγκαστικές συνενώσεις

Πλημμύρισε από αγανάκτηση και οργή η προκυμαία Μυτιλήνης. Χιλιάδες λαού, με ξεχωριστή την παρουσία των νέων ανθρώπων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά των Αναγκαστικών Συνενώσεων και έδωσαν το "παρών" στο χτεσινό παλλεσβιακό συλλαλητήριο. Ανάμεσά τους, περισσότεροι από σαράντα κοινοτάρχες, κοινοτικοί σύμβουλοι καθώς και οι δήμαρχοι Αγιάσου και Πολυχνίτου. Μακριά τους, το προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

Τη συγκέντρωση "άνοιξε", εκ μέρους της Επιτροπής, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λεσβορίου, Δούκας Αλβανός,ο οποίος τόνισε ότι το κυβερνητικό αυτό σχέδιο εξυπηρετεί άλλους στόχους και σκοπούς, που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ). "Κινείται μέσα στα πλαίσια του προγράμματος "σύγκλισης" με την Ευρώπη του Μάαστριχτ, με στόχο τη συρρίκνωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και την παράδοσή τους στην ιδιωτική πρωτοβουλία", σημείωσε.

Την πλήρη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα της Επιτροπής εξέφρασε ο βουλευτής Λέσβου του Κόμματος, Στρατής Κόρακας.Ο ίδιος τόνισε πως με το πρόγραμμα "Ι. Καποδίστριας" η κυβέρνηση θέλει να δώσει άλλο ένα χτύπημα στην ΤΑ, ενώ το χαρακτήρισε "μνημείο αυταρχισμού και αυθαιρεσίας". "Τα προβλήματα των ΟΤΑ δεν οφείλονται στην πολυδιάσπαση, αλλά στην πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, στερώντας από τους ΟΤΑ αρμοδιότητες και πόρους, ώστε να μπορέσουν να παίξουν το ρόλο τους προς όφελος των δημοτών", σημείωσε ο κομμουνιστής βουλευτής. Κάλεσε, τέλος, τους συγκεντρωμένους να δώσουν ενωμένο αγώνα για να μην περάσει το βαθιά αντιδημοκρατικό αυτό πρόγραμμα.

Εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Στ. Σκοπελίτης,μέλος του Γραφείου και επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), ο οποίος κάλεσε τους συγκεντρωμένους σε συνέχιση του αγώνα που έχουν ξεκινήσει. Στόχος; "Να μην περάσει το αντιδημοκρατικό αυτό πρόγραμμα που στραγγαλίζει το θεσμό της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Εχουμε μεγάλες δυνατότητες να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα. Γιατί λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος", κατέληξε ο Στ. Σκοπελίτης.Χαιρετισμούς απηύθυναν και οι εκπρόσωποι των κομμάτων ΝΔ και ΣΥΝ, επαναλαμβάνοντας τα γνωστά "μεν... αλλά" που χαρακτηρίζουν την πολιτική και στάση τους απέναντι στο πρόγραμμα των αναγκαστικών συνενώσεων.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν ακόμη αντιπροσωπεία της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της, Ν. Γεωργούλα,και εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, εκτός του ΠΑΣΟΚ.

  • Τα εκλογικά βιβλιάρια των κατοίκων καταθέτει σήμερα, στη Νομαρχία Εύβοιας, αντιπροσωπεία της Κοινότητας Γυμνού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση του χωριού, όπως προβλέπει το πρόγραμμα "Ι. Καποδίστριας". Αναμένεται να κατατεθούν περισσότερα από 1.400 εκλογικά βιβλιάρια, που αναλογούν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 97% των μόνιμων κατοίκων που έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στο Γυμνό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ