Πέμπτη 31 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓ. ΑΝΝΑ ΗΛΕΙΑΣ
Εκσυγχρονισμός χωρίς γιατρό

Τρία χρόνια πριν το 2000, Ελληνες πολίτες στερούνται το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα στην υγεία και την περίθαλψη, εξαιτίας της γραφειοκρατίας. Οπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγ. Αννας στην Ηλεία Γιώργος Μαρκόπουλος,οι κάτοικοι μιας ευρύτερης περιοχής - κυρίως οι ηλικιωμένοι - αντιμετωπίζουν πρόβλημα περίθαλψης λόγω της έλλειψης αγροτικού γιατρού στο αγροτικό ιατρείο Γουμέρου. Στην επιστολή του προς τον περιφερειακό διευθυντή Ηλείας και τους βουλευτές του νομού ο Γ. Μαρκόπουλος σημειώνει χαρακτηριστικά:

"Εδώ και τέσσερις μήνες το αγροτικό ιατρείο Γουμέρου παραμένει κλειστό λόγω της έλλειψης αγροτικού γιατρού, με αποτέλεσμα οι κοινότητες Αγίας Αννας, Πεύκης, Κλινδιάς και, φυσικά, του Γουμέρου να αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν άτομα τρίτης ηλικίας, τα οποία αναγκάζονται να αναζητούν γιατρό - τουλάχιστο για την εγγραφή φαρμάκων - σε άλλα αγροτικά ιατρεία της περιοχής ή ακόμα και στον Πύργο. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν ληφθεί υπ' όψη η δυσκινησία των ηλικιωμένων.

Είμαστε βέβαιοι ότι είμαστε άνθρωποι ίδιας κατηγορίας με όλους τους άλλους όπως είμαστε βέβαιοι - και απορούμε με αυτό - ότι το "κράτος πρόνοιας" επιμένει να μας θεωρεί ανθρώπους άλλης κατηγορίας. Είμαστε ακόμα βέβαιοι ότι το αυτί της "εκσυγχρονισμένης κρατικής μέριμνας" δεν ιδρώνει με αυτά τα "μελό". Διερωτόμαστε όμως, αν, στο όνομα του "εκσυγχρονισμού", ενόψει του 2000 πρέπει να "εκσυγχρονιστούμε" και χωρίς γιατρό".

Να περιμένουν, άραγε, οι κάτοικοι της περιοχής πως κάποιοι γραφειοκράτες θα συγκινηθούν από το πρόβλημά τους ή, στα πλαίσια της "εκσυγχρονιστικής" αντίληψης για αποψίλωση της ελληνικής υπαίθρου, θα αφήσουν τη βιολογική φθορά να "λύσει" το ζήτημα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ