Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πυκνώνουν τα κρούσματα αυταρχισμού!

Εξόρμηση ενημέρωσης και καταγγελίας στο λαό από την ΚΝΕ πραγματοποιήθηκε, χτες, στην Πετρούπολη

Η πρωτοπόρα δράση της ΚΝΕ φαίνεται πως όσο απλώνεται, τόσο ενοχλεί την κυβέρνηση και τους διάφορους υποτακτικούς της, που προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στη μαζική προπαγάνδα της Οργάνωσης, χρησιμοποιώντας την τακτική της βίας και της τρομοκρατίας. Ετσι δείχνουν κρούσματα όπως αυτό που σημειώθηκε το Σάββατο (1/6) στην Πετρούπολη, όπου άντρες της Αμεσης Δράσης προσπάθησαν να περάσουν χειροπέδες σε μέλη της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση και να τους σύρουν στην Ασφάλεια. Η αντιμετώπιση αυτή προς τους νεαρούς ΚΝίτες, μάλιστα, ήταν εντελώς αδικαιολόγητη, καθώς ο Δήμος Πετρούπολης έχει θέσει περιορισμούς μόνο στην εμπορική διαφήμιση κι όχι στην ελεύθερη διακίνηση πολιτικών ιδεών, μέσω της αφισοκόλλησης.

Το γεγονός συνέβη στην οδό Κώστα Βάρναλη, στις 7 το απόγευμα, και τα μέλη της ΚΝΕ οδηγήθηκαν στο Τμήμα. Το ίδιο βράδυ αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά η Αστυνομία κράτησε τις ταυτότητές τους και τις παρέδωσε στους κατόχους τους μόνο την επομένη, μετά από έντονο διάβημα του δημάρχου Γιώργου Γιώγου και αντιπροσωπείας της Κομματικής Οργάνωσης Πετρούπολης του ΚΚΕ.

Την προσπάθεια τρομοκράτησης καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους η ΚΟ Πετρούπολης του ΚΚΕ και η ΤΟ της ΚΝΕ, τονίζοντας ότι «οι ασκοί του Αιόλου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άνοιξαν για τα καλά και κάποιοι θερμόαιμοι δεν κρατιούνται πια»! Απέναντι σ' αυτά δηλώνουν ότι «το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και πολιτική δράση ο ελληνικός λαός το πλήρωσε ακριβά και πιο ακριβά απ' όλους οι Ελληνες κομμουνιστές», και καλούν το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν τέτοια φαινόμενα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και να οργανώσουν το δικό τους μέτωπο πάλης.

Χτες το απόγευμα, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στους δρόμους της Πετρούπολης, ενημερώνοντας τον κόσμο και καταγγέλλοντας τον αυξανόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα, στις 8 μ.μ., οπότε θα πραγματοποιήσουν πικετοφορία.

Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και στα Εξάρχεια, το βράδυ της Κυριακής, όταν μέλη της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση οδηγήθηκαν στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Αραγε, για τι είδους «έγκλημα» μπορεί να είναι «ύποπτοι» οι νέοι που κολλούν αφίσες με το σύνθημα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ