Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Πανελλαδική σύσκεψη για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης

Motion Team

Αύριο πραγματοποιείται η σύσκεψη εργατικών, συνδικαλιστικών και μαζικών λαϊκών φορέων στη Θεσσαλονίκη, με στόχο το συντονισμό της δράσης για την ανάπτυξη πολύμορφων αντιιμπεριαλιστικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ το καλοκαίρι του 2003 στη Θεσσαλονίκη. Τη σύσκεψη οργανώνει η Επιτροπή Θεσσαλονίκης «Δράση Θεσσαλονίκη 2003» στο ΕΚΘ και ώρα 5 το απόγευμα, απευθύνοντας ευρύ κάλεσμα συμμετοχής σε μαζικούς φορείς σ' όλη την Ελλάδα. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ακόμα οι αντίστοιχες Επιτροπές Αθήνας και Πειραιά, που έχουν ήδη συγκροτηθεί και χαρακτηρίζονται - όπως και της Θεσσαλονίκης - από τη συμμετοχή πλήθους μαζικών φορέων.

Νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα θα δρομολογηθούν στη Σύνοδο Κορυφής στη Θεσσαλονίκη από τους ηγέτες της ΕΕ, με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των κερδών του πολυεθνικού κεφαλαίου και την ενίσχυση του σκληρού πυρήνα της ΕΕ στη λήψη των αποφάσεων. Επιπλέον πρέπει να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες της Συνόδου η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε μια σιδερόφραχτη πόλη.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η «Δράση Θεσσαλονίκη 2003» επιδιώκει να αντιτάξει μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δραστηριότητες, από τώρα μέχρι και τον Ιούνη του 2003. Οι κινητοποιήσεις, στηριζόμενες σε μια ευρεία αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση, θα στοχεύουν ενάντια στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης. Ενάντια στις κεντροαριστερές και κεντροδεξιές προτάσεις διαχείρισης του συστήματος.


Φιλοδοξία της «Δράσης Θεσσαλονίκη 2003» είναι στον αγώνα αυτό να συναντηθούν τα κινήματα των εργατών, των αγροτών, των μικρομεσαίων, της νεολαίας, της παιδείας, της ειρήνης, της οικολογίας και του πολιτισμού για να δώσουν ισχυρή απάντηση, ένα σαφές μήνυμα απειθαρχίας και αντεπίθεσης ενάντια στους αρχιτέκτονες της πολιτικής της «νέας τάξης», των πολέμων, της κοινωνικής αναλγησίας. Ο αγώνας αυτός να γίνει υπόθεση όλων όσοι αμφισβητούν την ιμπεριαλιστική «νέα τάξη» και πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι και οι λαοί μπορούν να μετρούν νίκες σε βάρος της και να την ανατρέψουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ