Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
Ωρα αλλαγής πορείας!

Υποψήφιος δήμαρχος Βόλου ανακηρύχτηκε ο Νίκος Γκατζής

Σε μαζική και δυναμική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στο δημαρχείο της πόλης, έγινε η ανακήρυξη του Ν. Γκατζή ως υποψήφιου δημάρχου Βόλου, με τη «Δημοτική Αγωνιστική Συμπαράταξη». Πλήθος Βολιωτών παραβρέθηκε στην εκδήλωση, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα του δημαρχείου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων κι άλλων μαζικών φορέων της περιοχής, καθώς και παράγοντες της πόλης, που ανήκουν σε διάφορους και διαφορετικούς κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, γεγονός που δείχνει την ευρεία απήχηση και αποδοχή που έχει η υποψηφιότητα του Ν. Γκατζή στην κοινωνία του Βόλου.

Την υποψηφιότητα του Ν. Γκατζή παρουσίασε ο Κ. Νίκου, μέλος της Γραμματείας της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συμπαράταξης», υπογραμμίζοντας την αισιοδοξία της παράταξης για νίκη στις ερχόμενες εκλογές. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν οι: Μ. Δικαιάκος, ψυχίατρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Π. Πλάκας, γραμματέας της Περιφερειακής Συντονιστικής Γραμματείας Θεσσαλίας του ΔΗΚΚΙ, Απ. Παπαδόπουλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, και Αντ. Παππάς, δημοτικός σύμβουλος εκ μέρους της «Δημοτικής Κίνησης Βόλου».

Μεροληπτούμε υπέρ των εργαζομένων

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Ν. Γκατζής υποσχέθηκε πως, μαζί με όλους τους συντελεστές της «Συμπαράταξης», θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να συγκροτηθεί ένας συνδυασμός πλατύς, ενωτικός, διεκδικητικός, που όχι μόνο θα κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του βολιώτικου λαού, αλλά και θα διασφαλίσει μια δραστήρια, διεκδικητική, αγωνιστική δημοτική αρχή.

Αναφερόμενος στις επιλογές των δυο μεγάλων κομμάτων για το Δήμο Βόλου, επισήμανε ότι θέλουν δημοτικές αρχές και συμβούλια που όχι μόνο δε θα μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά τους, αλλά θα προθυμοποιούνται να προωθούν τα αντιλαϊκά μέτρα, να εγκλωβίζουν το λαό στην κυρίαρχη πολιτική, να δοκιμάζουν τα «κεντροαριστερά» και «κεντροδεξιά σενάρια», αξιοποιώντας είτε τα αντιδεξιά σύνδρομα, είτε την αντικυβερνητική δυσαρέσκεια.

Και συνέχισε: «Η πολιτική εξυπηρέτησης των κυβερνητικών κατευθύνσεων, αδιαφάνειας και πελατειακών σχέσεων οδήγησε το δήμο μας σε αδιέξοδο. Οσο αυτή η πολιτική θα συνεχίζεται, θα εντείνονται τα αδιέξοδα και τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται. Το συμφέρον της πόλης και των δημοτών επιβάλλει την απαλλαγή του δήμου από τέτοιου είδους δημοτικές αρχές. Ηρθε η ώρα να περάσει η δημοτική αρχή στις δυνάμεις εκείνες που έχουν τη δύναμη και τη θέληση για μια άλλη πολιτική στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας».

Συνεχίζοντας ο Ν. Γκατζής υπογράμμισε: «Αντικειμενικά υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και είμαστε αισιόδοξοι πως σ' αυτές τις εκλογές μπορεί να δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα, ικανό ν' ανατρέψει την αντίληψη που προωθούν οι κυρίαρχες δυνάμεις της χώρας, που επιχειρούν να χρησιμοποιούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως το "μακρύ χέρι" της φορομπηχτικής τους πολιτικής κι απλό εντολοδόχο των επιλογών τους».

Και καταλήγοντας τόνισε: «Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν είμαστε με όλους και με όλα. Είμαστε η άλλη άποψη. Εχουμε και διαμορφώνουμε θέση για όλα. Είμαστε με τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους επαγγελματοβιοτέχνες. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των νέων. Η "Συμπαράταξη" στηρίζει τη δράση ανθρώπων των Γραμμάτων, του Πολιτισμού, που ασφυκτιούν από την επίθεση της υποκουλτούρας, της διαφθοράς, των εξαρτήσεων. Με λίγα λόγια, μεροληπτούμε υπέρ των εργαζομένων του χεριού και του πνεύματος, υπέρ των καταπιεζομένων».

Στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ. Χώτο, γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος, του ΔΗΚΚΙ, με επικεφαλής τον Γ. Γεροκώστα, γραμματέα της ΝΕ Μαγνησίας του κόμματος, της Πολιτικής Επιτροπής της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, με επικεφαλής τον Χ. Αρχοντή, του ΝΣ της ΚΝΕ, με τον γραμματέα, Β. Παπαδόπουλο, ο Αλέκος Καραγεωργίου, προϊστάμενος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας Ν. Μαγνησίας, ο Αποστόλης Νάνος, υποψήφιος νομάρχης Μαγνησίας, ο Γ. Λούμας, υποψήφιος δήμαρχος Ν. Ιωνίας Βόλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωλκού Γ. Χαμάνης, ο Αντ. Μανθογιάννης, πρόεδρος του ΔΣ Πορταριάς Πηλίου και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης οι: Ι. Πάντου, αρχαιολόγος, Ν. Βήχος, γιατρός παθολόγος, Μιχάλης Ματζαβίνος, γραμματέας του Συνδέσμου Ταξί Μαγνησίας, Γ. Τσακατήρης, τυπογράφος-έμπορος, Θ. Παπαδούλης, έμπορος, Γ. Λαδόπουλος, μέλος ΔΣ Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου. Ακόμα αντιπροσωπείες από την Επιτροπή Ειρήνης, το Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ