Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΕΔΚΕ
Δήθεν διεκδικεί... στο επίκεντρο οι φόροι

Τουλάχιστον τρία χρόνια υποτίθεται ότι «παλεύει» η ηγεσία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) για την ενεργοποίηση της κοινής επιτροπής -- μετέχουν η ίδια και τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών -- με στόχο τη σταδιακή απόδοση των οφειλομένων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση πόρων.

Το θέμα τέθηκε εκ νέου χτες σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκης, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, Π. Κουκουλόπουλο. Η ΚΕΔΚΕ φέρεται να ζητάει 700 δισ. δραχμές ως οφειλόμενα από το 1994 μέχρι και σήμερα. Θυμίζουμε ωστόσο ότι ο ίδιος ο πρόεδρός της, στο τελευταίο συνέδριο, δήλωνε πως δεν έχουν σημασία τα οφειλόμενα, αλλά οι νέες αρμοδιότητες που θα δοθούν στην ΤΑ και οι νέοι φόροι, στα πλαίσια της φορολογικής μεταρρύθμισης. Θυμίζουμε επίσης ότι καμία ουσιαστική προσπάθεια διεκδίκησης των οφειλομένων δεν έκανε η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ ηγεσία της ΚΕΔΚΕ.

Κατά τα άλλα, τη χτεσινή συνάντηση απασχόλησε το ζήτημα της φορολογικής μεταρρύθμισης, μέσα από την οποία προβλέπεται να δοθεί η δυνατότητα στην ΤΑ να επιβάλλει και να εισπράττει φόρους.

Τέλος, ο Ν. Χριστοδουλάκης προέτρεψε τους μικρούς δήμους να στραφούν σε ιδιώτες που θα τους βοηθήσουν να συντάξουν μελέτες για έργα που θα ήθελαν να ενταχθούν άρα και να χρηματοδοτηθούν από το Γ΄ ΚΠΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ