Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ»
Συλλαλητήριο διεκδίκησης τη Μέρα Περιβάλλοντος

Μαζί με το Συντονιστικό για την προστασία των ελεύθερων χώρων της Αθήνας, διαδηλώνει αύριο στις 6.30 μ.μ. από το Πάρκο Ελευθερίας

Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος αύριο Τετάρτη και η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» την τιμά μαχητικά. Πραγματοποιεί προσυγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας και πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, το κτήμα Θων στη συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Η πορεία θα συνεχιστεί και προς τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας, στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Συντονιστικό για την προστασία των ελεύθερων χώρων της Αθήνας.

Σε σχετική ανακοίνωση, η «Συμπαράταξη» τονίζει ότι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ «σπέρνουν» με ραδιενεργές βόμβες, χημικά και κάθε λογής απόβλητα, δεκάδες χώρες στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στη Λατινική Αμερική κ.α. Οτι στο όνομα της «ελεύθερης αγοράς» και των κερδών των πολυεθνικών αρνούνται κάθε λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Για Ελλάδα και Αθήνα, η «Συμπαράταξη» υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η δημοτική αρχή των ΝΔ - ΚΕΠ πράττουν τα ανάλογα, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων, ώστε οι «ολίγοι» να κερδοσκοπούν σε βάρος του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων. Υπενθυμίζει την ανατροπή του προστατευτικού για τα δάση άρθρου 24 του Συντάγματος, τους περιβαλλοντοκτόνους νόμους για τα έργα του 2004, τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης κ.ά.

Σημειώνει μερικούς από τους χώρους που στο Δήμο Αθηναίων βρίσκονται στο στόχαστρο των «εχόντων» και κινδυνεύουν με απαξίωση και τσιμεντοποίηση, όπως το κτήμα Θων, τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας, το πάρκο στο Γουδί, το Πεδίο Αρεως, το Λυκαβηττό, το πρώην εργοστάσιο «Θερμίδα», το Αττικό άλσος και τα 22 στρέμματα στο Νέο Κόσμο.

Τέλος, η «Συμπαράταξη» δηλώνει ξεκάθαρα ότι αγωνίζεται διαρκώς και αταλάντευτα για την ενημέρωση, ενεργοποίηση και συλλογική δράση όλων των Αθηναίων, «προκειμένου να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μόρφωσης και κατοικίας, για ένα καθαρό και ανθρώπινο περιβάλλον, για ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου, που θα δώσουν ανάσα ζωής στους Αθηναίους».

Εξάλλου, χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπ. Χαλβατζής μιλώντας σε δημοσιογράφους κατήγγειλε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, να τσιμεντοποιήσει μέρος του πάρκου Ελευθερίας, να κόψει υπεραιωνόβια πεύκα, για να οικοδομήσει ξενοδοχείο 750 κλινών. «Ας περιοριστούν στην αποστολή τους, και όχι να λειτουργούν ως ΑΕ και να προσκυνούν το Μαμμωνά» πρόσθεσε.

Το Συντονιστικό

Αγωνιστικά αποφάσισε να τιμήσει τη Μέρα Περιβάλλοντος και το Συντονιστικό για την προστασία των ελεύθερων χώρων της Αθήνας. Οι έντεκα Επιτροπές και Σύλλογοι που το συναποτελούν με κοινή ανακοίνωσή τους, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 μ.μ. στις προσφυγικές πολυκατοικίες της Αλεξάνδρας. Προτάσσουν ως ζητήματα πάλης: Τη διατήρηση των προσφυγικών. Το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους που συρρικνώνονται και χάνονται. Το ξεπούλημα και τον αποκλεισμό για τους πολλούς, της παραλίας. Το νέφος. Το Συντονιστικό καταγγέλλει εξάλλου, την αύξηση της ρύπανσης που προέρχεται από εξοπλισμούς, πολέμους και χρήση ραδιενεργών όπλων.

  • Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων «Η Αναγέννηση» και η Συντονιστική επιτροπή συλλόγων και πολιτών Σεπολίων για την υπογειοποίηση του προαστιακού, καλούν σε συγκέντρωση ενάντια στην υπέργεια λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου, στα τμήματά του όπου διέρχεται μέσα από το Δήμο Αθηναίων. Η συγκέντρωση γίνεται αύριο Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στη διασταύρωση «8».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ