Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα «κινέζικα»

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΣΤΗΝ Ιαπωνία, τώρα στην Κίνα ο πρωθυπουργός και οι εμπορικές συμφωνίες πάνε κι έρχονται! Αν συνεχίσει έτσι, τον βλέπουμε σύντομα να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής στην ασιατική ήπειρο.

Στην Ελλάδα, όμως, μόνον αυτό δε συμβαίνει. Η δημοτικότητα του Κ. Σημίτη πέφτει και ο κόσμος κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος είναι. Ομως, όταν σε εκτιμούν 1,5 δισεκατομμύριο Κινέζοι, τι σημασία έχει;

Θα πείτε, βέβαια, δεν ψηφίζουν οι Κινέζοι στις ελληνικές εκλογές. Ποτέ να μην είστε απόλυτοι... Αλλωστε, αν κρίνουμε από τις επιδόσεις της κυβέρνησης στις ελληνοποιήσεις με νόημα, τίποτε δεν είναι αδύνατο.

Υπάρχει, όμως, και μια απλή απορία: Τι θα το κάνει ο Σημίτης τόσο ρυζόχαρτο που αγόρασε; Θέλει να τυλίξει κανέναν με αυτό;

ΤΟ ΟΤΙ ο Παπαδόπουλος δε θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές είναι ένα πρόβλημα, που δικαίως απασχολεί το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ο,τι και να γίνει όμως, θα ολοκληρώσει - λέει - το έργο του στο υπουργείο Υγείας. Το τελευταίο, όμως, είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλους μας...

Γιατί βέβαια, με η χωρίς Παπαδόπουλο, η ιδιωτικοποίηση και απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα μας ταλαιπωρεί χρόνια και θα τον θυμόμαστε, είτε είναι, είτε δεν είναι στην πολιτική σκηνή.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η «κινητικότητα» γύρω από το θέμα του «Ευρωστρατού», δήλωσε (και) χτες ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, αλλά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα, συμπλήρωσε. Ποιος κινείται όμως και προς τα πού; Αυτό είναι που δε λέει και δε μας ξεκαθαρίζει.

Οπως καταλαβαίνετε λοιπόν, ο όρος «κινητικότητα» μάλλον είναι φορτισμένος αρνητικά με αυτές τις συνθήκες. Γιατί με τόση «κινητικότητα» μπορεί να καταλήξουμε στο τέλος να «κουνάμε» το μαντίλι στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Μήπως, λοιπόν, πρέπει να «ταρακουνηθούν» λίγο κάποιοι στην ηγεσία του υπουργείου;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ