Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Επιτακτική ανάγκη η δημόσια ΕΥΔΑΠ

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη», Σπ. Χαλβατζή στα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης

Την ανάγκη να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ), μέρος της οποίας μετοχοποιήθηκε από το 1999, υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής, με τη Συμπαράταξη για την Αθήνα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής περιοδείας του στα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης. Σημειώνεται, πως η επίσκεψη στους χώρους της ΕΥΔΑΠ έρχεται σαν συνέχεια σειράς περιοδειών, σε χώρους - κλειδιά που είναι σε άμεση σχέση με την ποιότητα ζωής των Αθηναίων και στόχο έχουν να ανακαλύψουν όχι μόνο τα προβλήματα των κατοίκων της πόλης, χωρίς τις σχετικές «τυμπανοκρουσίες», αλλά και τα ζητήματα που απασχολούν τους εκεί εργαζόμενους.

Στη συνάντηση που είχε ο Σπ. Χαλβατζής με το γενικό διευθυντή, υπεύθυνο για τα οικονομικά της ΕΥΔΑΠ, Γ. Στεφάνου, και με εκπροσώπους των εργαζομένων, τονίστηκε πως από 1η Ιούλη θα γίνουν 465 προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ, ύστερα από αρκετά χρόνια. Το εργατικό δυναμικό, είναι ήδη γερασμένο - ενδεικτικά αναφέρθηκε πως την περασμένη χρονιά συνταξιοδοτήθηκαν - αποχώρησαν - από την επιχείρηση 170 εργαζόμενοι, ενώ φέτος υπολογίζεται πως θα είναι 150.

Συζητήθηκε η πορεία της εταιρίας, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα της διοίκησης, μπήκε ένα «φιλόδοξο πρόγραμμα», σύμφωνα με το οποίο η εταιρία θα απορροφήσει 417 δισ. δραχμές μέχρι το 2008. Το 60% αυτών θα επιδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ηδη, όμως, η ΕΥΔΑΠ αντιμετωπίζει προβλήματα με το κράτος, εφόσον - χωρίς να υπολογιστεί το 2002 - οι οφειλές του άγγιξαν ήδη το ποσό των 60 δισ. δραχμών!..

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, είπαν ότι υπάρχει μια Ομοσπονδία, αλλά 15 Σωματεία στο χώρο τους και σημείωσαν την ανάγκη να υπάρξει ενιαίος φορέας αντιπλημμυρικής προστασίας, άποψη την οποία υπερθεμάτισε και ο Σπ. Χαλβατζής.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, σημείωσε επίσης, την ανάγκη του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης. Τόνισε πως οι εργολάβοι τείνουν να κυριαρχήσουν και στην ΕΥΔΑΠ, ενώ σημείωσε πως η είσοδος των ιδιωτών στο χώρο των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας - όπως είναι και η ΕΥΔΑΠ - γίνεται κατόπιν επιταγής της ΕΕ. Παρόμοια, σημείωσε, είναι η κατάσταση και σε άλλες δημόσιες επιχειρήσεις (ΟΤΕ, ΠΥΡΚΑΛ, Ελληνική Βιομηχανία Οπλων κλπ).

Τέλος, ο Σπ. Χαλβατζής, επισκέφτηκε γραφεία των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ