Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΖΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ο Ν. Σιαπατόρης και πάλι υποψήφιος

Σε ανακήρυξη του υποψήφιου δημάρχου προχώρησε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα» στο Δήμο Ζίτσας, την Κυριακή το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου. Υποψήφιος δήμαρχος ανακηρύχτηκε ο Νίκος Σιαπατόρης, σημερινός δήμαρχος του κόκκινου δήμου Ζίτσας. Στην ανακήρυξη χαιρέτισαν ο Απ. Τασούλας, υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ, ο νυν αντιδήμαρχος Κ. Νικολός, ο Σ. Πατσιάς, πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρύτσας και ο κ. Αρόσος, δημοτικός σύμβουλος, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία των κατοίκων που γέμισαν την αίθουσα. Ο δήμαρχος της Ζίτσας σε δήλωση που έκανε στο «Ρ» καταδίκασε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι στους εργάτες που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Ν. Εξαρχος, μέλος της ΔΔΕ και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου έγινε ύστερα από συσκέψεις του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και συσκέψεις φίλων και οπαδών. Ακολούθησε ομιλία από τον υποψήφιο δήμαρχο. Στην ομιλία του ο Ν. Σιαπατόρης έκανε απολογισμό του έργου του δημοτικού συμβουλίου για τα τριάμισι χρόνια που πέρασαν και μίλησε για τη συνέχεια που μπορεί να δοθεί στο έργο του και στην επόμενη τετραετία. Ο Δήμος Ζίτσας περιλαμβάνει πέντε διαμερίσματα: Ζίτσα, Πρωτόπαππα, Καρύτσα, Λίθινο και τους οικισμούς Σακελαρικό και Μελίσσι.

Ο υποψήφιος δήμαρχος άσκησε κριτική στο περιεχόμενο του νόμου «Καποδίστρια» έτσι όπως αυτός εκφράστηκε και στο συγκεκριμένο δήμο, υπογραμμίζοντας ότι η αναγκαστική συνένωση που επιβλήθηκε δεν έγινε για να εξυπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους. Είχε και έχει στόχο την πλήρη ένταξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική που εξυπηρετεί τις βλέψεις του μεγάλου κεφαλαίου και μειώνει σταδιακά τις κρατικές επιχορηγήσεις. Κάνοντας έναν απολογισμό της δράσης του δημοτικού συμβουλίου έκανε αναφορά στην αγωνιστική στάση που κράτησε το δημοτικό συμβούλιο πρωτοστατώντας στον αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων, των αμπελουργών της περιοχής, των εργατών, στους αγώνες για την ειρήνη, την παιδεία, την υγεία, τα εργασιακά δικαιώματα, τη μη ιδιωτικοποίηση της «Δωδώνης», κατά των ιδιωτικοποιήσεων στο δήμο και τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης, αξιοποιήθηκαν, όπως δήλωσε, τα λιγοστά χρήματα που δίνονται στους δήμους με έργα που κάλυψαν κάποιες από τις βασικές ανάγκες των κατοίκων, αλλά που σίγουρα δεν αρκούν για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα, για να καλυφτούν οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκληρές εκλογικές μάχες (2002-10-22 00:00:00.0)
Αισιόδοξα μηνύματα για τον Ν. Σιαπατόρη (2002-10-18 00:00:00.0)
Με τους εργαζόμενους σημαιοφόρους μιας άλλης πόλης (2002-09-21 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις δημοτικών παρατάξεων (2002-04-25 00:00:00.0)
Πώς ψηφίζουμε (1998-10-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ