Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Σκληρές εκλογικές μάχες

Σε πέντε δήμους της περιοχής εκλέχτηκαν αγωνιστές δήμαρχοι

Νίκη πέντε αγωνιστικών - ενωτικών συνδυασμών, όπου συμμετέχει και στηρίζει το ΚΚΕ και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις στη Βορειοδυτική Ελλάδα, είχαμε στο δεύτερο γύρο στους νομούς Ιωαννίνων, Αρτας και στην Κέρκυρα. Τη μάχη του δεύτερου γύρου έδωσαν και άλλοι πέντε αγωνιστικοί συνδυασμοί συνολικά στη Βορειοδυτική Ελλάδα, συγκεντρώνοντας υψηλά ποσοστά, ενώ δεν είναι λίγοι οι δημοτικοί συνδυασμοί σε όλη την περιοχή που συγκέντρωσαν εκλογικά ποσοστά μεγαλύτερα του 10%.

Στο Νομό Ιωαννίνων, για δεύτερη τετραετία οι αγροτοκτηνοτρόφοι, οι αμπελουργοί, οι εργαζόμενοι της Ζίτσας επέλεξαν να δώσουν συνέχεια στο δρόμο του αγώνα, στηρίζοντας με ποσοστό 56,64% τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα» με δήμαρχο το Ν. Σιαπατόρη. Στο δήμο του Δελβινακίου ο συνδυασμός «Πολίτες με άποψη», με υποψήφιο δήμαρχο το Θ. Μποζιάρη, κέρδισε το δήμο με ποσοστό 54,16%.

Από την άλλη, στο δήμο Πασσαρώνα η «Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα», δίνοντας τη μάχη σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με αντίπαλο το συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, που στηρίχτηκε και από τους δύο συνδυασμούς της ΝΔ, κατάφερε να πάρει το αξιόλογο ποσοστό 45,89%. Υπενθυμίζεται ότι έως την τελευταία στιγμή η «Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα», ως δημοτική αρχή, ήταν μπροστάρης σε όλους τους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, στον αγώνα για μη ιδιωτικοποίηση της «Δωδώνης», στους αγώνες για την παιδεία, την υγεία, για την ειρήνη.

Στην Αρτα, στο δήμο του Αμβρακικού, έναν κατεξοχήν αγροτικό δήμο, η «Δημοτική Συνεργασία Αμβρακικού» με υποψήφιο τον Α. Μαυρομάτη συγκέντρωσε ποσοστό 54,7%. Επίσης, στο δήμο Καραϊσκάκη Αρτας ο αγωνιστικός συνδυασμός με υποψήφιο το Ν. Βασιλάκη κέρδισε το δήμο.

Τέλος, στην Κέρκυρα, στο δήμο Αγίου Γεωργίου η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» με υποψήφιο το Σ. Τριβιζά συγκέντρωσε το 58,75% των ψήφων. Ενώ, στο δήμο Μελιτειέων η απερχόμενη δημοτική αρχή της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης» συγκέντρωσε ποσοστό 46% έναντι του συνδυασμού που στηρίχτηκε από τη ΝΔ και πριμοδοτήθηκε έμμεσα από το ΠΑΣΟΚ, που προέτρεπε ψήφο κατά συνείδηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ