Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Οι Αμερικανοί «εκτιμούν» τα αποτελέσματα...

Νικητές των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της δημαρχίας της Αθήνας, με εξαίρεση την υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, ήταν οι συντηρητικοί, γράφουν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης», υπογραμμίζοντας όμως ότι αυτοί δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν τη διαφορά των ψήφων που θα εξανάγκαζε τη σοσιαλιστική κυβέρνηση να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές.

«Από την επανεκλογή του Κώστα Σημίτη στην κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2000, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έχει συνεχώς προβάδισμα, καθώς πολλοί Ελληνες διαμαρτύρονται για τον πληθωρισμό, την ανεργία και την απώλεια της αγοραστικής δύναμης από τη μέρα που ξεκίνησε η εφαρμογή του ευρώ, τον περασμένο Ιανουάριο», παρατηρούν οι «Τάιμς». Υπογραμμίζεται επίσης ότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει τη σοσιαλιστική κυβέρνηση σαν ένα κουρασμένο «καθεστώς», που πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα.

Πάντως, ο κ. Σημίτης, γράφουν οι «Τάιμς», φαίνεται να απέφυγε την πολιτική κρίση χάρη των νικών που πέτυχαν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σε μεγάλα διοικητικά κέντρα και δημοσιεύουν δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Θεοδ. Πάγκαλου ότι «πέτυχε η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, που συνίστατο στην αποφυγή μιας συντριπτικής ήττας σ' όλη την επικράτεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ