Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες προθεσμίες για το Εθνικό Κτηματολόγιο

Δύο νέες προθεσμίες για την κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου σε διάφορες περιοχές της χώρας δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα:

Στις 24 Οκτώβρη αρχίζει η Β' Ανάρτηση Προσωρινών Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων του Εθνικού Κτηματολογίου στις παρακάτω περιοχές:

  • Νομός Λασιθίου: Δήμος Αγίου Νικολάου (Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίου Νικολάου και Ελούντας).
  • Νομός Πρέβεζας: Δήμος Θεσπρωτικού και Δήμος Φιλιππιάδας (Δημοτικά Διαμερίσματα Ρωμιάς και Φιλιππιάδας).
  • Νομός Ρεθύμνης: Δήμος Αρκαδίου (Δημοτικό Διαμέρισμα Αδελε) και Δήμος Ρεθύμνου (Δημοτικά Διαμερίσματα Αρμένων και Ρεθύμνου).

Οπως επισημαίνεται από την Κτηματολόγιο ΑΕ, τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα θα παραμείνουν αναρτημένα στα Δημοτικά καταστήματα των περιοχών αυτών επί δύο μήνες, διάστημα μέσα στο οποίο θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν ενστάσεις για διόρθωση ενδεχομένων λαθών. Επίσης υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που δεν έχουν υποβληθεί καθόλου δηλώσεις για κινητά των περιοχών αυτών από ιδιοκτήτες, αυτό μπορεί να γίνει μέχρι το τέλος της εξέτασης των ενστάσεων από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή, που τοποθετείται στα τέλη Φλεβάρη. Αν δε γίνει αυτό, τότε οι ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών θα πρέπει να κινηθούν δικαστικά εντός πενταετίας για την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους, ενώ κατά το διάστημα αυτό δε θα μπορούν να πραγματοποιήσουν καμιά δικαιοπραξία επί των ακινήτων τους (μεταβίβαση, λήψη άδειας οικοδομής κλπ.).

Στη Γαύδο

Οπως επίσης ανακοινώθηκε από την Κτηματολόγιο ΑΕ, στις 23 Οκτώβρη αρχίζει η Α' Ανάρτηση Προσωρινών Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων της Κοινότητας Γαύδου του Νομού Χανίων. Αυτά θα αναρτηθούν: Στο Δημοτικό Κατάστημα Πελεκάνου Παλαιοχώρας Χανίων, στο Κοινοτικό Κατάστημα Γαύδου, καθώς και στα Γραφεία της Υπηρεσίας Κτηματολογίου στην Αθήνα (Τιμ. Βάσσου 11-13 4ος όροφος).

Σημειώνεται ότι όσοι έχουν έννομο συμφέρον μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις μέσα σε διάστημα δύο μηνών, ενώ οι κάτοικοι εξωτερικού, το Δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου δικαίου μέσα σε διάστημα 4 μηνών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να παίρνουν οι ενδιαφερόμενοι από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή στο τηλέφωνο 010.6505.600.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες προθεσμίες για το Κτηματολόγιο (2003-03-07 00:00:00.0)
Νέες προθεσμίες για το Εθνικό Κτηματολόγιο (2002-11-28 00:00:00.0)
Λήγει η προθεσμία για το Κτηματολόγιο (1997-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ