Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λήγει η προθεσμία για το Κτηματολόγιο

Την Τρίτη 17 Ιούνη λήγει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο πλαίσιο της κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου, για μια δεύτερη ομάδα περιοχών, που ανήκουν σε 34 δήμους και κοινότητες 16 νομών της χώρας.

Οπως είναι γνωστό, δήλωση ιδιοκτησίας οφείλει να υποβάλει ο κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου των περιοχών αυτών (οικόπεδο, διαμέρισμα, μονοκατοικία, αποθήκη, αγροτεμάχιο, δάσος ή δασική έκταση, βοσκότοπο κλπ.). Αν κάποιος ιδιοκτήτης δε δηλώσει το ακίνητό του, τότε χάνει οποιοδήποτε δικαίωμα δικαιοπραξίας, όπως δόμηση, αγορά, πώληση, αποζημίωση σε περίπτωση απαλλοτρίωσης κ.ά. Επίσης, αν η δήλωση υποβληθεί εκπρόθεσμα, τότε θα τους επιβληθεί πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι το ποσόν των 500.000 δρχ.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι η προθεσμία αυτή της Τρίτης ισχύει μόνο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι κάτοικοι Ελλάδας, ενώ η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης για τους κατοίκους του εξωτερικού λήγει σε τρεις μήνες, δηλαδή στις 16 Σεπτέμβρη.

Οι περιοχές είναι οι εξής: Δήμος Μ. Αλεξάνδρου - Κοινότητα Καλαμπακίου του Νομού Δράμας. Δήμος Πυλαίας - Κοινότητα Πανοράματος του Νομού Θεσσαλονίκης. Δήμος Αμυνταίου - Κοινότητες Πεδινού και Λεβαίας, του Νομού Φλώρινας. Δήμος Πτολεμαϊδας του Νομού Κοζάνης. Δήμοι Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού - Κοινότητα Ρωμιάς του Νομού Πρέβεζας. Δήμος Φιλοθέης του Νομού Αρτας. Δήμος Φιλιατών - Κοινότητες Σαγιάδας, Πλαισίου, Ασπροκλησίου του Νομού Θεσπρωτίας. Δήμος Σκιάθου - Κοινότητα Αλόννησου του Νομού Μαγνησίας. Δήμος Γέρακα του Νομού Αν. Αττικής. Δήμοι Λευκάδας, Σφακιωτών - Κοινότητες Τσουκαλάδων, Απολπαίνης του Νομού Λευκάδας. Δήμος Μεσολογγίου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Δήμος Ορχομενού - Κοινότητα Παύλου του Νομού Βοιωτίας. Δήμος Χίου. Δήμοι Πάτμου και Σύμης του Νομού Δωδεκανήσου. Δήμος Αγ. Νικολάου - Κοινότητα Ελούντας του Νομού Λασηθίου. Δήμος Ρεθύμνου - Κοινότητες Αδελε, Αρμένων του Νομού Ρεθύμνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ