Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΕΠΑ
Απέχουν πάλι οι νεφροπαθείς!

Σε αποχή από τις μονάδες τεχνικού νεφρού, με κίνδυνο τη ζωή τους, προχώρησαν οι νεφροπαθείς της Βόρειας Ελλάδας στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Αφορμή της κινητοποίησης στάθηκε ο πρόσφατος χαμός γυναίκας νεφροπαθούς, η οποία πέθανε κυριολεκτικά στο δρόμο, αφού δε βρέθηκε έγκαιρα ίδρυμα να τη φιλοξενήσει για να κάνει αιμοκάθαρση.

Οι νεφροπαθείς ζητούν καλύτερες συνθήκες θεραπείας με σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό, πράγμα που θα τους παρατείνει τη ζωή και θα τους απαλλάξει από αδικαιολόγητες ταλαιπωρίες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ευθύμη Σχίζα,προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών, πέρσι αποφασίστηκε να δοθεί μια προθεσμία ενός χρόνου στους αρμόδιους για να ασχοληθούν με τα χρόνια προβλήματα των νεφροπαθών. Ο χρόνος όμως δεν αξιοποιήθηκε και ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα οφείλεται σε φιλανθρωπικές δωρεές που φυσικά δεν είναι δυνατό να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών.

Οι νεφροπαθείς της Β. Ελλάδας αγωνίζονται για μία καλύτερη ποιότητα ζωής κι αυτό πιστεύουν άμεσα μπορεί να γίνει αν αντικατασταθούν τα παλιά μηχανήματα αιμοκάθαρσης με καινούρια, για τα οποία η πολιτεία δε διαθέτει τα ανάλογα κονδύλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ