Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Εκαναν το δήμο μαγαζί τους

Ανακοίνωση - καταγγελία της "Δημοτικής Ενότητας"

Την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του αντιδημάρχου Νίκαιας, αρμόδιου για το χώρο του νεκροταφείου, αλλά και τη γενικότερη στάση της διοίκησης του δήμου απέναντι στους εργαζόμενους, καταγγέλλει σε ανακοίνωση η "Δημοτική Ενότητα" (ΔΕ) Νίκαιας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 10 του Ιούνη οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την αντιδημοκρατική ενέργεια του αντιδημάρχου να σκίσει αφίσες τους που αναφέρονταν σε τρίωρες στάσεις εργασίας που έκαναν ζητώντας την καταβολή της τρίτης δόσης του επιδόματος των 18.000 δραχμών που, όπως είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος Βασίλης Τράπαλης,έπρεπε να έχει δοθεί μέχρι τέλος Μάη. Ο αντιδήμαρχος, είχε το θράσος να δηλώσει ότι το νεκροταφείο είναι μαγαζί του και ότι δεν υπολογίζει τους εργαζόμενους. Ο φιλοκυβερνητικός δήμαρχος Νίκαιας υπερασπίστηκε στο ΔΣ την ενέργεια του αντιδημάρχου και δε δεσμεύτηκε για το πότε θα καταβληθεί το επίδομα, αθετώντας για μια ακόμα φορά το λόγο του. Οταν μάλιστα οι εργαζόμενοι ζήτησαν το λόγο, ο πρόεδρος του ΔΣ αρνήθηκε. Η ΔΕ μετά και από αυτή τη στάση της διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους, αποχώρησε από τη συνεδρίαση δηλώνοντας τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους καταγγέλλοντας παράλληλα τον αυταρχισμό και την αντιδημοκρατικότητα της διοίκησης του δήμου. Πριν την αποχώρηση οι σύμβουλοι της παράταξης στις τοποθετήσεις τους καταδίκασαν τις ενέργειες των εκπροσώπων της πλειοψηφίας τονίζοντας ότι αυτές έχουν σκοπό να πλήξουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και το συνδικαλιστικό κίνημα εκφοβίζοντας τους εργαζόμενους.

Η ΔΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, επισημαίνει ότι "πίσω από τέτοιες συμπεριφορές οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής καλύπτουν την πολιτική τους στο δήμο, που είναι η αύξηση κάθε δημοτικής φορολογίας και ανταποδοτικών τελών στα Τέλη Ακίνητης Περιουσίας, του νεκροταφείου σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ακόμα το δάνειο ενός δισ. δραχμών που πήρε ο δήμος και τον υποχρεώνει το μεγαλύτερο μέρος του να δοθεί για την επέκταση του δημαρχείου. Τα ρουσφέτια και τις προσλήψεις που δεν εξυπηρετούν τις λειτουργικές ανάγκες του δήμου αλλά εκμεταλλεύονται την ανεργία με την πολιτική ομηρία των ανέργων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ