Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στα ύψη το νέφος

Το νέφος χτύπησε και πάλι χτες την πρωτεύουσα. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 34 βαθμούς Κελσίου και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους να ξεπερνούν τα όρια επιφυλακής. Δυστυχώς, η ίδια κατάσταση αναμένεται να επικρατήσει και σήμερα, αφού σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ δε θα υπάρξει αξιόλογη μεταβολή στη θερμοκρασία.

Σύμφωνα με το δελτίο ατμοσφαιρικής ρύπανσης του ΠΕΡΠΑ, στο σταθμό μέτρησης της Πατησίων το διοξείδιο του αζώτου έφτασε τα 211 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα στις 10 το πρωί, με όριο επιφυλακής τα200. Στα ύψη ήταν χτες και ο ρύπος του όζοντος, που σημειώνει και πάλι μεγάλες τιμές, αφού τέθηκε ξανά σε λειτουργία από την περασμένη εβδομάδα ο σταθμός μέτρησης στο Μαρούσι. Στο συγκεκριμένο σταθμό πέρυσι είχαν σημειωθεί οι μεγαλύτερες τιμές για το όζον σε όλη την Ευρώπη και το ΥΠΕΧΩΔΕ τον κρατούσε κλειστό, λόγω βλάβης του... κλιματιστικού. Δεν πρόλαβε λοιπόν καλά καλά να λειτουργήσει και μόλις χτες στη 1 το μεσημέρι το όζον έφτασε στο Μαρούσι τα 267 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, με όριο επιφυλακής τα 180 μικρογραμμάρια.

Εκτός λειτουργίας, όμως, εξακολουθεί να βρίσκεται ο σταθμός στα Λιόσια, αφού τον περασμένο Μάρτη ο ιδιοκτήτης ζήτησε το χώρο όπου στεγάζονταν τα μηχανήματα μέτρησης του ΠΕΡΠΑ, για δική του χρήση. Το ΥΠΕΧΩΔΕ δε δείχνει να "καίγεται" για την ανεύρεση νέου χώρου, αφού οι χαμηλές τιμές των ρύπων, ακόμα κι όταν αυτές είναι εικονικές, φαίνεται να το ικανοποιούν. Αλλωστε, μόνο το κλιμακωτό ωράριο φαίνεται ανίκανο να αντιμετωπίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ